Senior Communicatieadviseur Digitaal Stelsel Omgevingswet | Den Haag

Functie omschrijving

Aan de slag met de Omgevingswet

Als communicatieadviseur begrijp je als geen ander wat de kracht van communicatie is. Je kent het klappen van de zweep in communicatieland. Wij zoeken een allround communicatie adviseur die op strategisch, tactisch en operationeel niveau de handen uit de mouwen steekt en gewend is om met verschillende projectleiders te werken. Je hebt ervaring met behoorlijk complexe inhoud en kan dat vertalen naar communicatie op maat en je hebt bij voorkeur ook ervaring met communicatie rond digitaliseringstrajecten. Binnen het deelprogramma Digitaal Stelsel Omgevingswet (onderdeel van het Programma Aan de slag met de Omgevingswet) denk je vanuit de verschillende projecten en aan alle
elementen die nodig zijn om de communicatie te laten aansluiten bij de behoefte en doelstellingen vanuit eindgebruikers en stakeholders. Je regisseert en verzorgt de interne en externe communicatie in samenwerking met het team van communicatiecollega’s binnen het programma, waarbij je daadkrachtig en effectief handelt. Daarnaast ben je in staat de activiteiten vanuit het deelprogramma en projecten proactief onder de aandacht te brengen. Je kent kranten, audiovisuele media en onlineplatforms als je broekzak.


Samen met anderen

De communicatieadviseur werkt onder leiding van de manager van het deelprogramma DSO en samen met collega’s communicatie van het programma en omgevingsmanagers. Je werkt intensief met elkaar samen om, vanuit de communicatiestrategie vanuit het programma, de activiteiten voor het deelprogramma DSO uit te voeren en de communicatiemiddelen te verzorgen. De werkzaamheden bestaan oa uit:

· Strategisch communicatieplan verder uitwerken en ‘doorleven’ met DSO team
· Het DSO deel van de website aandeslagmetdeomgevingswet.nl (her)inrichten, teksten en
mijlpalen continue actualiseren en actuele nieuwsberichten op plaatsen
· Website vervolgens uitbreiden naar kennisplatform waar alle betrokkenen van bevoegd
gezagen binnen de DSO projecten en de leveranciers informatie/documenten kunnen ophalen (kennismanagement). Daarnaast in samenwerking met de projectleiders zorgen voor continue update van documenten.
· (Proactief) input leveren vanuit de projecten van het deelprogramma DSO voor externe
nieuwsbrieven en andere communicatie uitingen zoals presentaties, interviews, events en
infographics;
· Interne communicatie over DSO binnen programma (input voor communicatiekalender,
nieuwsbrief, bijdrage aan demosessies)
· Deelname aan het communicatieoverleg binnen het programma (adviseurs van het
programmabureau, invoeringsondersteuning en informatiehuizen) en het Tactisch Team
Communicatie (dat is afstemming met de vier koepels)

Bij de uitvoering van de werkzaamheden draag je op proactieve wijze zorg voor afstemming met alle betrokkenen. Je weet je goed in te leven en aan te passen aan de situatie en omgeving. Deze sensitiviteit en je proactieve houding, stellen je in staat om op een natuurlijke wijze jouw omgeving (waaronder de projectleiders/domeinmanagers binnen het deelprogramma DSO) in het werk te betrekken en de beoogde resultaten te bereiken.

Elke dag beter

Het vergroten van de communicatiekracht is wat jou iedere dag drijft. Je ziet en initieert mogelijkheden om op operationeel niveau de communicatiestrategie van het programma uit te voeren en zodoende de realisatie van RWS-doelstellingen te beïnvloeden. Je evalueert je eigen werkwijzen en draagt je nieuwe inzichten over aan collega’s. Je bent op de hoogte van de laatste trends en in- en externe ontwikkelingen en je vakkennis houd je actueel.


Bijzonderheden

Nieuwe Omgevingswet

De nieuwe omgevingswet komt eraan. In 2019 is er één wet die alle wetten en regels op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt. Elke Nederlander krijgt er direct of indirect mee te maken. Het wordt makkelijker om een vergunning aan te vragen voor bijvoorbeeld een dakkapel, de aanleg van een weg of de bouw van een fabriek. Dat gaat uiteraard digitaal. Met de digitalisering en bundeling van wetten dalen de administratieve lasten. Bescherming van bewoners-, natuur- en bedrijfsbelangen blijft bestaan. De politiek blijft aan zet om de kaders te bepalen. Met de wet krijgt de overheid wel meer bestuurlijke ‘power’ in handen om sneller besluiten te nemen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Zo kan een initiatief sneller werkelijkheid worden. Of is het sneller duidelijk dat het juist niet kan.

Functie eisen

Werk- en denkniveau

· HBO

Kennis en ervaring

· Afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie.
· Kennis van en ruime ervaring (3-5 jaar) met interne en externe communicatie(advisering) en media in een politiek-bestuurlijke omgeving en bij voorkeur rond digitaliseringstrajecten.
· Aantoonbare ervaring met projectleiding in communicatietrajecten.
· Succesvol in het behalen van communicatiedoelen en bedreven in het schrijven van vlotte
teksten voor interne en externe media.

GEDRAGSKENMERKEN

· Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
· Organisatiesensitiviteit
· Analyserend vermogen
· Omgevingsbewustzijn

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
712
Startdatum:
2017-03-20
Verwachte einddatum
2018-01-31
Aantal uur per week:
32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-03-09
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-03-06 14:31:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden