Cobol Applicatieontwikkelaar | Apeldoorn
Sorry, deze opdracht voor Cobol Applicatieontwikkelaar is niet meer beschikbaar.
Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.
En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.
- Werkniveau:
- Senior
- Standplaats:
-
Apeldoorn
- Aanvraagnummer:
- A2023-683
- Startdatum:
- 01-06-2023
- Verwachte einddatum:
- 31-12-2023 met optie tot verlenging
- Aantal uur per week:
- 36
- Indicatie uurtarief:
n.o.t.k.
- Sluitingsdatum aanvraag:
- 10-05-2023 12:00
- Contactpersoon Quest4:
- Marco Buitenhuis
- Telefoonnummer:
- 06-29602668
- Opdrachtgever:
- Quest4
Functieomschrijving Cobol Applicatieontwikkelaar
Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Cobol Applicatieontwikkelaar op basis van 36 uur.
In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen.
Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022 opgeleverd dient te worden is “Bijstelbesluit”. De externe COBOL Tester en applicatieontwikkelaar zal binnen een tijdsbestek van een jaar in 2022 moeten opleveren:
- Realisatie Coa tooling op het Z/os mainframe Z/os t.b.v;
- genereren basis testgevallen van COA services;
- snapshot uitwisseling database vulling
- automatisch voorbereiding en uitvoering van performancetesten en performancemeting
- I.h.k.v. Uitfaseren ETM conform TMAP risicogericht testvoorbereiding en uitvoering van business scenario’s (Systeemtest, Acceptatie, Integratietest koppelvlakken, Keten en Performancetesten)
- I.h.k.v. Uitfaseren ETM advies en begeleiding bij keten en performancetesten.
Achtergrond:
De COA (Centrale Ontvangers Administratie) is de debiteurenadministratie van de Belastingdienst. Een groot, belangrijk maar ook oud systeem dat per dag meer dan een miljard euro verwerkt. Een aantal jaren geleden is een start gemaakt met de vernieuwing van de COA. Doel is uiteindelijk om de huidige COA te ontmantelen en de functionaliteit van het huidige systeem in nieuwe, duidelijk afgebakende, business-services onder te brengen. Deze services worden hoofzakelijk in Cobol en JAVA ontwikkeld conform de huidige richtlijnen (waar onder SOA (Service Oriented Architecture)) voor het ontwikkelen van software.
Het productteam COA bestaat uit rond de 50 personen verdeeld over 5 agile teams. Daarnaast werkt een aantal medewerkers team overstijgend. De werkwijze binnen de teams is gebaseerd op SCRUM en de SAFe (Scaled Agile Framework) aanpak. Naast het vernieuwen van de COA worden er binnen het Inning landschap meerdere applicaties vernieuwd. Deze applicaties werken tesamen, en met andere applicaties buiten het Inning domein, in een keten. De continuïteit van deze keten is belangrijk voor de Belastingdienst. Het is dan ook essentieel dat de juiste werking van deze keten na elke aanpassing wordt aangetoond.
Binnen de COA worden meerdere services onderkend die gezamenlijk binnen de COA een keten vormen. Ook de werking van deze keten moet na elk wijziging worden aangetoond. Het productteam COA bestaat uit rond de 50 personen verdeeld over 5 agile teams van 7 tot 9 personen. De werkwijze binnen de teams is gebaseerd op de SAFe aanpak.
Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.
Eisen en wensen voor de functie Cobol Applicatieontwikkelaar
Harde eisen:
- Programmeren;
- HBO-werk en denkniveau.
Wensen:
- Competenties: Analyseren, Resultaatgerichtheid, Samenwerken, Plannen en organiseren, Voortgangscontrole;
- T-shape Mainframe Z/os Testengineer en Bouw;
- Domeinkennis Inning-COA services;
- Senioriteit in COBOL, CICS, DB2, SQL, MQ, XML, REXX , Splunk, Jira);
- Kennis in TWS, Harvest, Splunk, XML-Spy;
- Ruime ervaring met test automatiseringstools (SoapUi, Robot Framework) · TMap- en/of ISTQB-gecertificeerd;
- Ervaring in het werken met Scrum en SAFE.
Aanvullende informatie
Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.
De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.
Geplaatst op 2023-05-05 07:48:42