Senior Clustercoördinator Applicatieontwikkeling | Arnhem

Functie omschrijving

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het provinciale ict-beleid. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich met behulp van ICT-middellen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak.

De afdeling I&A is begonnen aan een veranderingstraject. Hierbij wordt de uitvoerende dienstverlening uibesteed en komt de focus van de afdeling te liggen op de dienstverlening waarvoor kennis van de Provincie noodzakelijk is. Komende periode wordt de dienstverlening rondom hardware- & netwerkbeheer ondergebracht bij marktpartijen. Dit moet medio 2018 voltooid zijn. In de loop van 2018 zullen de technische beheeractiviteiten ook (deels) uitbesteed gaan worden. De dienst applicatieontwikkeling blijft uitgevoerd worden onder aansturing van de afdeling I&A, deze dienstverlening ondergaat een professioneliseringsslag.

Voor het cluster Applicatieontwikkeling zoekt I&A een coördinator. De clustercoördinator geeft leiding aan ca 15 FTE, bestaande uit: requirements analisten, functioneel ontwerpers, softwareontwikkelaars en testers.

De opdracht van de clustercoördinator zal bestaan uit het projectmatig realiseren van (onder andere) maatwerkoplossingen, binnen afgesproken criteria zoals tijd en geld.

Daarnaast dient de huidige dienstverlening verder geprofessionaliseerd te worden. Hierbij dient mede aandacht gegeven te worden aan het professionaliseren van de gebruikerskant van projectuitvoering.

Het projectteam bestaat voornamelijk uit externe IT-specialisten. Samen met de Inkoop-medewerker van de afdeling I&A is de clustercoördinator verantwoordelijk voor het instant houden van een juiste mix van kennis en ervaring binnen het team. Daarbij is kennis van de IT-markt, zakelijke relaties kunnen onderhouden met leveranciers en onderhandelen essentieel voor het goed kunnen uitvoeren van de rol.

Functie eisen

CV van maximaal 5 pagina’s A4. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4’s, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4’s beoordeeld, waarna de overige A4’s buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

Kandidaat is de afgelopen twee jaar niet in dienst geweest van provincie Gelderland.

Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal een HBO werk- en denkniveau op het gebied van IT, opgedaan door een afgeronde HBO of WO opleiding aangevuld met minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de IT.

Vermeld de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) de opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet. Graag specifiek de naam van de organisatie(s) benoemen

Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2007-2017) als IT-manager bij grote bedrijven met 1000+ medewerkers, waarvan minimaal 3 jaar bij een overheidsorganisatie met 1000+ medewerkers.

Vermeld en beschrijf concreet (geen abstracte termen) tenminste twee opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet, waarvan tenminste één project/opdracht bij een overheidsorganisatie. Graag specifiek de naam van de organisatie(s) benoemen en het aantal medewerkers.

Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar als manager ervaring opgedaan (in de periode 2010-2017) met het uitvoeren van IT (maatwerk) ontwikkelprojecten waarbij Agile/SCRUM als ontwikkelaanpak is gebruikt.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) minimaal twee opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 3 jaar ervaring voldoet.

Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal 8 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2005-2017) in functies waarbij het managen van leveranciers (software bedrijven) tot één van de hoofdtaken behoorde. Betreft hierbij bijvoorbeeld rollen als commercieel manager, directeur kleine IT-organisatie of programmamanager met onder-leveranciers.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) minimaal twee opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 8 jaar ervaring voldoet.

Kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van IT (maatwerk) ontwikkelprojecten in .Net

 Extra informatie

Standplaats

Arnhem
Aanvraagnummer
938
Startdatum:
2017-07-03
Verwachte einddatum
2018-07-02
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-06-09
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: +31646129822. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-30 08:37:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden