Cloud Security Architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Cloud Security Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-83
Startdatum:
13-02-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36-40
Indicatie uurtarief:


€ 110,00


Sluitingsdatum aanvraag:
30-01-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Cloud Security Architect

Wij zijn voor een klant op zoek naar een Cloud Security Architect op basis van 36 uur per week.

De klant registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld Het team Architectuur en Informatiemanagement (A&I) binnen de directie DGV is op zoek naar een Cloud Security Architect.

Het team Architectuur en Informatiemanagement begeleidt de organisatie bij het door ontwikkelen en vernieuwen van waardestromen en de ondersteunende diensten. Wij verbeteren continu de productie- en distributieprocessen en ondersteunende architectuur van onze organisatie.

De organisatie zit midden in een Digitale- en Cloud transformatie. Na de eerste succesvolle transformatie programma’s is het tijd gekomen om deze transformatie verder te stroomlijnen en te standaardiseren. Zij hebben hiervoor gekozen een Cloud Center of Excellence (CCoE) en Cloud Competence Center (CCC) in te richten.

De voornaamste verantwoordelijkheden van het CCoE is het vaststellen van de organisatie breed Cloud architectuur processen, kaders en richtlijnen voor de digitale- en Cloud transformatie strategie. Opstellen en bewaken van Cloud ‘best practices’, architectuur visie en roadmaps en het initiëren van een Kadaster cloud community.

Verder ondersteunt  het CCoE de business teams gedurende  ontwerp fase van hun cloud adoptie projecten. De CCoE werkt nauw samen met de Cloud Advisory board (ABC) waar Cloud sourcing vraagstukken en de prioriteiten worden vastgesteld.

Het CCC zal zorgen voor het inrichten, bewaken en verbeteren van cloud consumptie ten behoeve van de DevOp business teams. Het maken en onderhouden van veel gebruikte Cloud patterns en blauwdrukken, verhogen van de automatiseringsgraad en inrichten van een (multi-) cloud management platform behoren tot de kern taken van de CCC. De CCC zal ook de kennis en ondersteuning leveren aan de DevOp teams tijdens bouw en migratie projecten.

Voor het onderdeel CCoE zijn we opzoek naar een ervaren Cloud Security Architect met ervaring met het opstellen van Cloud securityrichtlijnen en best practices en het implementeren en bewaken (geautomatiseerde) Cloud securitycontroles.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Novius Raamwerk, NORA, NIST, GDPR, ISO-27017, ISO-27018, Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), CIP, CIS
 • Containerization, Microservices, Automation, MS Azure, AWS
 • Azure AD, Keyvault, MS defender for Cloud, Azure Sentinel, Azure Security centre
 • ‘Azure well architected framework

Eisen en wensen voor de functie Cloud Security Architect

Harde eisen:

 • Verplichte opgave van uw gewaarmerkte KVK-uittreksel. Hieruit moet de tekenbevoegdheid van de ondertekenaar van de onderhavige overeenkomst blijken;
 • U voegt slechts één Nederlandstalig curriculum vitae (cv) van maximaal 3 pagina’s A4 toe. Uit dit cv dient te blijken dat u voldoet aan onderstaande eisen. Indien u naar oordeel van de klant niet voldoet aan de gestelde eisen, of uw cv uit meer dan 3 pagina’s bestaat, zal uw offerte terzijde worden gelegd en niet worden meegenomen in de beoordeling van de gunningscriteria;
 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van informatica verkregen door een afgeronde HBO-/WO opleiding;
 • Relevante ervaring in het vakgebied als Cloud security consultant of architect;
 • Aantoonbare ervaring in het vastleggen van Cloud securityrichtlijnen;
 • Werkervaring met Informatievoorziening binnen het overheidsdomein, waarin beleid en uitvoering dicht bij elkaar liggen;
 • Eén of meer van de volgende Certificeringen: CISSP, CCSP, GIAC Cloud Security Automation (GCSA), MS Azure AZ-500, SC-100, SC-300, SC-400;
 • Ervaring met Azure Cloud. AWS en andere Clouds is een pré;
 • Ervaring met Archimate en Blue-dolphin is een pré;
 • Ervaring in het beveiligen van Hybrid- en Multi Cloud omgevingen.

Wensen:

 • U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren werkzaamheden gezien het specifieke vraagstuk van het Kadaster (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden);
 • U beschrijft 2 cruciale knelpunten (max. 300 woorden) die zich vaak voor doen in dit soort processen/ opdrachten en geeft hierbij aan hoe u deze oplost (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden);
 • U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-19 09:36:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden