Cloud Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Cloud Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-530
Startdatum:
01-08-2024
Verwachte einddatum:
31-03-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
23-04-2024 07:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Cloud Architect

Rol cloud architect:

Als cloud architect ben je verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen, inclusief het invoeren van die oplossingen.

De Koninklijke Marechaussee wil de komende periode op decentraal (intern KMar) software gaan ontwikkelen. Hiervoor zoeken wij een cloud architect die samen met de Marechaussee oplossingen kan gaan ontwikkelen voor een could-native infrastructuur. Op dit moment werkt Defensie, maar ook de Koninklijke Marechaussee nog niet breed met cloudoplossingen, deze opdracht biedt daarom de unieke kans om mee te werken aan de cloudadoptie van de Marechaussee.

De te ontwikkelen oplossingen zullen zich richten op bedrijfsvcoeringsondersteuning en procesoptimalisatie. Hierbij kan gedacht worden aan een registratieve applicatie, een vertaalapp of een interactief dashboard. Daarnaast kunnen oplossingen ook raakvlak hebben met de nieuwste technologieen zoals Artificial Intelligence en robotica.

Door het nieuwe karakter van decentrale ontwikkeling, zoekt de KMar iemand met voldoende ervaring zodat hij/zij mee kan denken over de architectuur en de werkwijze van dit decentrale team.

Regelmatig reizen kan onderdeel uitmaken van je functie. De standplaats is Complex Bezuidenhoutseweg, Den Haag, maar werkzaamheden (bijvoorbeeld overleggen) kunnen ook op andere (KMar) locaties plaatsvinden.

Achtergrond

Als cloud architect maak je deel uit van het STAC@K-team (Software, Tooling and Collaboration @ KMar). Dit kleinschalige multidisciplinaire DevOpsteam zorgt voor de realisatie van kleine tot middelmatig grote toepassingen op afdelings-/brigadeniveau. Hiervoor gebruiken zij verschillende platformen, te denken aan: (public) Cloud, SharePoint, RPA, Low Code en High code.

De Koninklijke Marechaussee (KMar), onderdeel van het ministerie van Defensie, zit in een transitie naar een informatie gestuurde organisatie die daardoor effectiever en efficiënter optreedt. Een organisatie die, zo nodig in samenwerking met partners, tijdelijk zwaartepunten aanbrengt in de uitvoering van een taak of een bepaald gebied en daardoor in staat is om daadkrachtig op te treden en zodoende een betrouwbare en flexibele organisatie te zijn voor de veiligheid van de staat waardoor zij meerwaarde biedt voor haar gezag en de keten.

Technologische of juridische veranderingen leiden tot vernieuwing in bestaande operationele capabilities. Een voorbeeld hiervan is de grenspassage op vliegvelden. De essentie van het optreden blijft gelijk, maar technologische ontwikkelingen dwingen de KMar haar werkwijze, infrastructuur en informatievoorziening voortdurend aan te passen en daarmee ook de hulpmiddelen en de opleiding van het personeel.

De toename van mobiliteit en communicatiemogelijkheden maken dreigingen minder lokaal en nopen tot een andere besturing. Het belang van samenwerking neemt daardoor toe. Niet alleen verbetert samenwerking de prestaties van de KMar, het stelt ook eisen aan de werkwijze in het algemeen en het gebruik en delen van informatie in het bijzonder. Bovendien neemt het aantal partijen waarmee samengewerkt wordt steeds toe.

De veelheid aan taken van de Marechaussee, de snel veranderende situaties waarin hij of zij zich kan bevinden en de dynamiek daarin vereisen dat die Marechaussee steeds geïnformeerd moet zijn over zijn situatie. Eigenlijk willen we dat hij of zij steeds optimaal geïnformeerd is en daarmee beschikt over informatiedominantie.
Wat gebeurt er op dit moment in mijn directe omgeving? Welke middelen heb ik tot mijn beschikking om daar adequaat op te reageren? Welke handelingen kan en mag ik in dit geval uitvoeren? Waar zijn mijn collega’s op dit moment en hoe snel kunnen zij ter plaatse zijn?

Organisatie

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Cloud Architect

Harde-eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar kennis en ervaring met cloud solution design op het Microsoft Azure Platform (AZ-305 of vergelijkbaar);
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met scrum/agile werken.
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in de rol van cloud architect (5 jaar);
 • Kandidaat heeft gewerkt in een multidisciplinair team van business stakeholders, projectleider, IT collega’s en architect (2 jaar);
 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis en ervaring met Docker (2 jaar);
 • Kandidaat heeft kennis en ervaring met software development binnen Azure cloud (2 jaar).

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar kennis en ervaring van Cloud solution design op het AWS en GCP-platform;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar kennis en ervaring van HTML, JS, CSS;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar kennis en ervaring van Python;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar kennis en ervaring van Red Hat Openshift;
 • Kandidaat is gecertificeerd in PRINCE2.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden tussen 29 april en 3 mei aanstaande. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Offsite werken bespreekbaar: Ja, in overleg.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-11 10:57:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden