CISO | Rozendaal

Sorry, deze opdracht voor CISO is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rozendaal
Aanvraagnummer:
A2023-72
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
4 uur
Indicatie uurtarief:


€ 110.00


Sluitingsdatum aanvraag:
28-01-2023 16:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving CISO

Voor de Gemeente Rozendaal zoeken wij een CISO.  Het is daarbij nadrukkelijk de bedoeling om juist op het vlak van, prioritering beleidsvorming en coördinatie de Rozendaalse organisatie te versterken.

Je valt in de aansturing onder de gemeentesecretaris en maakt in de programmering onderdeel uit van het kleine team Informatievoorziening (SIO). Dit team bestaat naast een ISO/PO uit een Adviseur Bedrijfsvoering, een Strategisch Informatiemanager, een Adviseur Informatiebeheer en een Functionaris Gegevensbescherming. Allen zetten zij zich op flexibele basis in om Rozendaal als de kleinste gemeente op het vaste land op een slimme wijze te laten ontwikkelen naar een meer informatiebewuste en op onderdelen meer informatie-gedreven organisatie. Rozendaal staat aan het begin van deze transitie. Dat, én het werken in een kleine en wendbare organisatie, maken dat je snel concrete resultaten kan boeken.

De belangrijkste resultaten in het beveiligingsdomein zijn gelegen in het inrichten van een (passende) organisatie en werkafspraken en het op hoger niveau brengen van de prioritering en aansturing van beveiligingsaspecten, eerst binnen onze organisatie maar zeker ook met onze samenwerkingspartners.

Daarbij zijn ook nadere werkafspraken nodig met ISO(/PO) die al aanwezig is binnen de organisatie. Als CISO coördineer je de taken stuur je eerst en vooral de ISO aan. De ISO kan – dichter op uitvoering van de organisatieprocessen – het meer uitvoerende werk verrichten en de in urenlast omvangrijkere taken uitvoeren. Zo verricht zij al de ENSIA-coördinatie. Daarnaast zorg je dat ook de andere relevante taken en rollen binnen de organisatie worden belegd en uitgevoerd.

Kortom: een echte regiefunctie waarvoor we een CISO zoeken die snel overzicht creëert en met gepaste afstand, maar grote betrokkenheid bijdraagt aan de organisatiebrede opgaven in de informatiebeveiliging.

Dit zijn de taken:

 • Zorgdragen voor het opstellen, bijstellen, vernieuwen en herzien van het informatiebeveiligingsbeleid en de daaruit voortvloeiende plannen.
 • Optreden als informatiebeveiligingsadviseur (voor bestuur en management) bij nieuwe ICT-voorzieningen en bij ingrijpende veranderingen in de ICT-infrastructuur.
 • Adviseren van het (lijn)management bij de uitwerking van het informatiebeveiligingsbeleid in informatiebeveiligingsplannen voor hun verantwoordelijkheidsgebieden, en bij de implementatie van deze plannen.
 • Initiëren of laten uitvoeren van periodieke beveiligingsaudits, risico-, afhankelijkheids- en kwetsbaarheidsanalyses.
 • Coördineren en adviseren bij beveiligingsincidenten aan bestuur en management en zo nodig optreden bij calamiteiten.
 • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en zo nodig met voorstellen komen voor aanvullingen of verbeteringen van producten, methodieken of werkwijzen met betrekking tot de informatiebeveiliging.
 • Opzetten en initiëren van informatiebeveiligings-bewustzijnprogramma’s en adviseren over voorlichting en training van gebruikers in het correct omgaan met informatie(systemen).

Eisen en wensen voor de functie CISO

Harde eisen:

 • Een afgeronde relevante WO-opleiding of daarmee vergelijkbaar niveau van kennis en vaardigheden, vijf jaar werkervaring in een informatiebeveiligingsberoep en vijf jaar werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving

Wensen:

 • Ervaring in of affiniteit met een kleine gemeentelijke organisatie is nadrukkelijk een pré.
 • Flexibiliteit in de werkafspraken is gewenst (plaats- en tijd onafhankelijk werken wordt gefaciliteerd).
 • Aantoonbare competenties: beleidsontwikkeling informatiebeveiliging, relatiemanagement, functionele aansturing van de ISO/PO, informatiebeveiligingsmanagement em zelfstandigheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-18 08:29:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden