Chief Information security officer | Almelo

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2019-1042
Startdatum:
13-01-2020
Verwachte einddatum:
12-06-2020
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19 Dec 2019 12:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Justitiële Informatiedienst vanwege zwangerschapsverlof op zoek naar een Chief Information security officer voor 32-36 uur in de week in Almelo.

De Justitiële Informatiedienst maakt het integer en integraal persoonsbeeld binnen de justitiële ketens toegankelijk door digitale justitiële informatie voor de ketenpartners te ontsluiten: veilig, op tijd, op maat en op niveau. Wij faciliteren daarmee de informatie-uitwisseling in de keten en bieden een actieve ondersteuning aan ketenwerkprocessen. Tijdige en juiste informatie voor de partners maakt rechtspleging effectiever en efficiënter wat uiteindelijk bijdraagt aan een veilige en rechtvaardige samenleving. De Justitiële Informatiedienst is in 2006 gestart en is gevestigd in Almelo, Leeuwarden, Den Haag en Zutphen.

Beschrijving directie/afdeling
Eén van de directies van de Justitiële Informatiedienst is de directie Strategie en Middelen. Als CISO vorm je samen met de Beveiligingscoördinator het Cluster Beveiliging van het Stafbureau, waarbij het voornoemd Stafbureau onder de directie Strategie en Middelen valt.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel 

Bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid werken we aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Goede informatiesystemen en digitalisering zijn daarbij van cruciaal belang. Net als de beveiliging van al die informatie. Jij levert als chief information security officer bij de Justitiële Informatiedienst (Justid) een belangrijke bijdrage aan het integrale beveiligingsbeleid.

Wegens tijdelijke (zwangerschaps) vervanging van de CISO is er in ieder geval van 2 januari 2020 tot 1 juni 2020 een positie vacant voor CISO. De medewerker draagt zorg dat de lopende zaken doorgang vinden. Het is belangrijk dat de aan te trekken tijdelijke medewerker een teamspeler is die op verschillende niveaus in de organisatie kan afstemmen en begeleiden.

In afstemming met de lijn wordt informatiebeveiliging doorontwikkeld en onderhouden. Eveneens in afstemming met de afdelingen informeer en adviseer je het verantwoordelijke lijnmanagement over risico’s die voortvloeien uit periodieke rapportages (control statements), incidenten of inbreuken. Dit doe je ook wanneer er sprake is van het niet naleven van de wet- en regelgeving.

Je adviseert als informatiebeveiligingsadviseur het lijnmanagement (on)gevraagd over kaders, strategie, plannen en inrichting van informatiebeveiliging. Jouw advies richt zich op het ontwerp en de uitvoering van beveiligingsmaatregelen, de monitoring op de werking van beveiligingsmaatregelen, het toezicht op de uitvoering van risicoanalyses, en het bepalen en accepteren van de restrisico’s voor de eigen organisatie.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
• Je toetst processen en procedures die zijn opgesteld en uitgevoerd op aanvraag van het lijnmanagement, op de naleving van de gestelde kaders binnen wet- en regelgeving op het vlak van integrale beveiliging.
• Je begeleidt de implementatie van de BIR-maatregelen in onze informatiesystemen en infrastructuur.
• Je stelt periodieke rapportages op over informatiebeveiliging.
• Je coördineert en adviseert bij beveiligingsincidenten en treedt zo nodig op bij calamiteiten.
• Je implementeert en beheert het calamiteitenplan van Justid.
• Je zorgt voor de coördinatie van en het toezicht op verbeterplannen, bijvoorbeeld plannen die zijn opgesteld naar aanleiding van privacy impact assessments of audits op de systemen.
• Je organiseert kennissessies voor de Integraal Beveiligingsfunctionarissen (IBF’ers). 

Functie eisen en wensen

 • Beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de periode tot 1 juni 2020 met mogelijke uitloop van 5 maanden
 • Hbo- of wo-opleiding op het gebied van informatiebeveiliging en/of informatietechnologie
 • Bij eventuele gunning levert de Kandidaat voorafgaand aan de startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als chief information security officer
 • Minimaal 2 jaar als CISO werkzaam binnen de overheid geweest. Dit moet uit de CV van de aangeboden kandidaat blijken.
 • Een persoonlijke motivatie van de kandidaat waarin hij/zij toelicht waarom zij geschikt is voor deze functie en wat hij/zij voor ons zou kunnen en willen betekenen (maximaal 200 woorden – niet in de 3e persoon geschreven).

Wensen:

 • In het bezit van het certificaten: CISSP (Certified Information Systems Security Professional), en overlegt indien hij / zij wordt uitgenodigd voor het Interview een kopie van het certificaat
 • In het bezit van het certificaat: CISM (Certified Information Security Manager) overlegt indien hij / zij wordt uitgenodigd voor het Interview een kopie van het certificaat
 • in het bezit van het certificaat: C/CISO (Certified Chief Information Security Officer) overlegt indien hij / zij wordt uitgenodigd voor het Interview een kopie van het certificaat
 • Aantoonbare kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO/BIR), is gecertificeerd voor: ISO 27001 en 27002
 • Bewezen kennis en aantoonbare ervaring op het gebied van advisering in een politiek-bestuurlijke context.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-12-11 07:04:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden