Chief Information Officier (CIO) | Barneveld

Sorry, deze opdracht voor Chief Information Officier (CIO) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Barneveld
Aanvraagnummer:
A2023-246
Startdatum:
01-04-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32 – 36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
10-03-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Chief Information Officier (CIO)

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Chief Information Officier (CIO) op basis van 32 – 36 uur.

  • Je bent op concernniveau verantwoordelijk voor de informatievoorziening en adviseert onafhankelijk over de inrichting van de IV-beheerorganisatie.
  • Je ontwikkelt een meerjarige innovatieagenda en neemt de organisatie mee naar de IV-organisatie van de toekomst.
  • Je bent verantwoordelijk voor de lange termijn visie en strategie op het gebied van informatievoorziening (inclusief informatiebeveiliging, architectuur en privacy), corporate I-portfoliomanagement en voert regie op de vertaling van die visie en strategie naar een contreet uitvoeringsprogramma.

De opdracht is om een advies op te leveren over de optimale borging en inrichting van de CIO-taken en -verantwoordelijkheden in de organisatie. Naast het ontwikkelen van een basis voor de toekomst ga je direct (hands on) aan de slag met voorliggende zaken, waaronder I-portfolio. De opdracht omvat onder andere het opstellen van de I-visie, kaderstelling, strategische verantwoordelijkheid informatievoorziening, inrichting IV-organisatie en de overkoepelende architectuur. ICT is in de lijn georganiseerd.

Positie binnen de organisatie
De CIO kijkt vanuit drie invalshoeken naar de informatievoorziening: de veranderende samenleving,  de gemeentelijke organisatie en de data- en technologische ontwikkelingen en ontwikkelt hier een i-visie op. De i-visie gaat verder dan ICT. Het gaat om de samenhang tussen wat er aan ICT, data, informatiebeheer en organisatie- (verandering) nodig is om te voldoen aan de eisen die de burger, ondernemen maar ook de interne organisatie aan de gemeente stelt. Rekening houdend met relevante maatschappelijke en technologische trends en ontwikkelingen.

De Chief Information Officer is een nieuwe rol binnen de organisatie en is verantwoordelijk voor de gemeentebrede informatievoorziening. De CIO heeft een onafhankelijke positie en rapporteert rechtstreeks aan de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Wij zoeken een pionier met stevige inhoudelijke kennis en ruime ervaring die in de ontwerpfase onderzoekt wat nodig is voor de korte en langere termijn voor het neerzetten van een solide IV-organisatie. Een deta vast constructie behoort, afhankelijk van functioneren en de ontwikkelingen, tot de mogelijkheden.

De CIO zorgt voor het optimaal benutten van de kansen om met data maatschappelijke vraagstukken op te lossen en de dienstverlening te verbeteren maar ook om met data de ondersteunende werkprocessen efficiënter en slimmer in te richten.

De klant is een bloeiende gemeente. In de afgelopen jaren is er sprake geweest van forse groei en die groei zal zich de komende periode doorzetten tot naar verwachting 80.000 tot 85.000 inwoners in 2040. De vele uitdagingen die deze groei met zich meebrengt zijn aanzienlijk. We zijn volop in ontwikkeling, bouwen aan de interne organisatie én een verbeterde dienstverlening. 

De klant heeft een organisatieontwikkeling ingezet om te komen tot meer in samenhang sturen en meer realisatiekracht. De organisatie kent een concerndirectie van vier mensen inclusief de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Die gezamenlijk en integraal leiding geven aan de organisatie via de teamleiders. Samen met een programmadirecteur, de concerncontroller en directieadviseur. Mede vanwege dit ontwikkeltraject is de rol Chief Information Officer (CIO) ontstaan.

Eisen en wensen voor de functie Chief Information Officier (CIO)

Harde eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau (op cv aantoonbaar);
  • Minimaal 5 jaar ervaring als CIO (op cv aantoonbaar);
  • Ervaring in de vakgebieden Informatie Technologie en binnen het domein Informatie Voorziening, weet wat er speelt op het gebied van innovatie technologie (op cv aantoonbaar);
  • Ervaring met complexe vraagstukken en organisatie- en cultuurveranderingen (op cv aantoonbaar).

Wensen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring binnen complexe overheidsorganisatie(s) (op cv aantoonbaar)(40%);
  • Minimaal 5 jaar ervaring met het maken van de vertaalslag van visie en strategie naar concrete uitvoering, weet wat er nodig is om dit praktisch uit te voeren en te implementeren (op cv aantoonbaar)(40%);
  • Politiek/bestuurlijke sensitiviteit (20%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-22 09:50:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden