Chief Data Office | Rotterdam

Sorry, deze opdracht voor Chief Data Office is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2022-1385
Startdatum:
16-01-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


€ 95.00


Sluitingsdatum aanvraag:
02-01-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Chief Data Office

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Chief Data Office op basis van 32-36 uur.

Als Douane willen we graag de Chief Data Officer (CDO) rol verstevigen door het verder inrichten van de taken en verantwoordelijkheden. Wat kan betekenen dat de tijdelijke inhuur uiteindelijk overgaat in structurele capaciteit. De CDO Office medewerker die we zoeken zal de rechter hand van onze CDO worden om onder zijn verantwoordelijkheid de Douane een stap verder te brengen in het datagedreven werken.

  • Verantwoordelijk van de CDO onderwerpen zoals inrichten gegevensleveringsvoorwaarden binnen de dataketen uitwerken en verder krijgen;
  • Ondersteunen bij het opstellen van interne memo’s, bestuurlijke nota’s en plannen van aanpak aangaande onderwerpen binnen het verantwoordelijkheidsgebied van een CDO;
  • Maken van presentaties voor bestuurlijke overleggen en andere vormen van communicatie voor binnen de Douane om zo de datageletterheid van de Douane naar een hoger pijl te brengen;
  • Voorbereiden van overleggen door onder meer de rode draad uit agendastukken te halen;
  • Als sparringpartner dienen voor de CDO;
  • Organiseren van samenhang tussen diverse partijen indien nodig. Etc. 

Achtergrond:
Sinds 2021 heeft de Douane een CDO wiens werkzaamheden bestaan uit een defensieve- en een offensieve taak. Defensief waar het gaat om het zorgdragen dat we als Douane verantwoord alles rondom Data(management) en algoritmes hebben ingeregeld en offensief door als aanjager ervoor te zorgen dat de organisatie maximale value uit zijn data haalt. De CDO heeft hiermee een belangrijke rol in de transitie naar een data gedreven organisatie.

De Douane heeft in het strategisch meerjarenplan het streven uitgesproken om in 2025 een data gedreven organisatie te zijn die beslissingen neemt op basis van volledige, juiste en tijdige informatie en die slim handhaaft op basis van data gedreven risicobeheer.

De datamanagementstrategie helpt bij het stap voor stap maken van de transitie hiernaartoe. De datamanagementstrategie beschrijft welke kansen we hebben en welke problemen we kunnen oplossen met data! Daarbij is uitgewerkt wat ervoor nodig is om dat te kunnen bereiken. Zo geeft de datamanagementstrategie richting en sturing aan het constant veranderende datalandschap, alsook geeft het een beter beeld van waar op dit gebied bespreekpunten liggen in het kader van de ontvlechting.

Als Douane hebben we de afgelopen periode al meerdere stappen gezet. Denk bijvoorbeeld aan de vorming van DWO, Cluster Gegevens en het CIO Office die gezamenlijk met het team HHB Datascience stappen aan het zetten zijn in de vervolmaking van de datavoortbrengingsketen. Daarnaast is er door het opstarten van SMP programma’s als het programma Informatiepositie en Douane Informatiehuishouding op orde (DIOO) een buitenboordmotor gecreëerd die voor de nodige slagkracht zorgen.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Chief Data Office

Harde eisen:

  • Afgeronde academische-opleiding en/of aantoonbare werkervaring op een relevant vakgebied;
  • Aantoonbare werkervaring in Data Stewardship en Data/Gegevens management;
  • Beleidsmatige rollen binnen IV werkveld, bijvoorbeeld in CIO office (3 Jaar).

Wensen:

  • Competenties: -Analytisch, in staat om verbanden te leggen; -Het kunnen denken in verschillende alternatieven, niet op voorhand zaken uitsluiten; -Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; -Communicatief sterk; -Resultaatgericht; -Organisatiesensitief; -Politieke sensitiviteit; -Schrijfvaardigheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-27 09:43:17

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden