Certified Scrum Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1263
Startdatum:
01-04-2021
Verwachte einddatum:
30-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-03-2021 16:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Certfied Scrum Product Owner (CSPO) op basis van 36 uur per week. 

Als product owner ben je verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van producten, functionaliteiten en systemen of het beheer van voorzieningen. Je bent de eigenaar van en daarmee de eindverantwoordelijke voor het (door) te ontwikkelen product of de te beheren dienstverlening.

Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het team. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt per product, Scrum Team en individu. Je bent de hoofdverantwoordelijke voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in: het voortbrengings- en ontwikkelproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde- en risicoperspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders. Om te kunnen slagen als Certified Scrum Product Owner bij DICTU, is het zaak dat het stakeholdermanagement op orde is; dat betekent dat er commitment en draagvlak is voor de besluiten die je neemt vanuit je verantwoordelijkheid. Jouw beslissingen zijn zichtbaar in de inhoud en ordening van de Team Backlog. Je zorgt dat niemand het team aan een andere set van requirements laat werken.

Verantwoordelijkheden Certified Scrum Product Owner

 • Je vertaalt de visie op hoofdproduct of domein naar subdomein en teamniveau;
 • Je omschrijft het gewenste resultaat van Team Backlog items helder;
 • Je vindt de juiste balans tussen doorontwikkeling en instandhouding van het product;
 • Je ordent (prioriteert) Team Backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen;
 • Je optimaliseert de waarde van het werk dat het Ontwikkelteam uitvoert;
 • Je zorgt ervoor dat de Team Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het Scrum Team als volgende aan gaat werken;
 • Je zorgt ervoor dat het Ontwikkelteam de Team Backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is;
 • Je stemt met de stakeholders en gebruikers af tijdens het ontwikkelproces;
 • Je werkt mee aan de sprint events: sprint, sprintplanning (zorgt voor een voorbereide backlog), review (neemt de stakeholders mee), retrospective, daily scrum;
 • Je werkt mee aan de productbacklog, sprint-/team backlog en het increment zelf;
 • Je neemt het besluit (in afstemming met stakeholders) om het product/dienst in gebruik te nemen.

Achtergrond opdracht:
Het team waarvoor een certified scrum product owner wordt gezocht is het team End User & User Experience (in de volksmond het Citrix team). Dit team is medeverantwoordelijk voor het beheer van Citrix producten ten behoeve van de virtuele werkplek die geleverd wordt aan klanten bij EZK en LNV.

Een aantal jaar geleden is DICTU gestart met de transitie naar een organisatie gebaseerd op agile uitgangspunten waarbij de methodes zoals scrum en devops van toepassing zijn. Het team Werkplekdiensten zit momenteel midden in deze agile transitie.

Een deel van het team Werkplekdiensten levert diensten op het gebied van werkplekomgevingen en aanverwante zaken aan de klanten van DICTU in een domein waarin hoge beveilingsnormen van toepassing zijn. In deze situatie kan aan de kandidaat gevraagd worden een VGB van de AIVD te verkrijgen.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Certified Scrum Product Owner (CSPO);
 • Citrix Certified Professional Virtualization;
 • Citrix Certified Professional Networking;
 • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring als product owner;
 • Je hebt meer dan 5 jaar werkzaam in agile omgeving;
 • Je hebt meer dan 5 jaar hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt meer dan 5 jaar kennis en ervaring met MS Windows, Citrix (ADC, Xenmobile en Virtual Apps/Desktops).

Wensen:

 • Competenties: – Je bent een verbinder en houdt van samenwerking met/in teams; – Je bent in staat te adviseren en te overtuigen; – Je bent resultaat- en oplossingsgericht; – Je hebt uitstekend strategisch inzicht; – Je weet als geen ander samen te werken binnen (Agile) teams en met opdrachtgevers; – Een energieke en enthousiaste uitstraling; – Je bent communicatief sterk;
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en ben je goed in plannen en organiseren. Je beschikt over een grote dosis organisatie- en omgevingsbewustzijn. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en weet je staande te houden in een complexe en politieke organisatie. Je bent pro-actief en overtuigend, en weet altijd de balans te vinden tussen samenwerkingsgericht, resultaatgericht en klantgericht gericht. Je bent creatief, sterk in netwerken, verbinden en motiveren. En uiteraard verlies je je eigen zelfontwikkeling nooit uit het oog;
 • Indien van toepassing bereidheid om een VGB bij de AIVD aan te vragen; in dat geval kan het betekenen dat er sprake is van een wachttijd van een aantal weken voordat gestart kan worden met de werkzaamheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-03-24 09:09:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden