Businessintelligence-specialist bedrijfsvoeringsdata | Den Haag/thuis

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag/thuis
Aanvraagnummer:
A2022-1228
Startdatum:
28-11-2022
Verwachte einddatum:
28-04-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-11-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Businessintelligence-specialist bedrijfsvoeringsdata

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Businessintelligence-specialist bedrijfsvoeringsdata op basis van 36 uur per week. 

Via de juiste informatie zorgen dat het management van twee belangrijke ministeries de juiste beleidskeuzes kan maken. Dat is wat jij doet als businessintelligence-specialist bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag. Mede dankzij de bedrijfsvoeringsdata die jij ontsluit kunnen wij onze publieke taken goed uitvoeren.

Onze ministeries delen hun bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de manier waarop we managementinformatie op het vlak van HR en finance vastleggen: via een concerndashboard. Jij maakt deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor het concerndashboard en alle onderliggende dashboards. Deze monitoren onder meer KPI’s op het gebied van ziekteverzuim en de omvang van externe inhuur. Jouw kerntaak? De basis die er ligt consolideren, uitbreiden en toekomstbestendig inrichten.

Samen met onder meer de collega’s achterhaal je aan welke bedrijfsvoeringinformatie precies behoefte is. Hierbij duik je in de belevingswereld van de opdrachtgever en de gebruikersorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan het management en collega’s die binnen de HR-processen werken. Vervolgens kijk je wat er mogelijk is met de beschikbare data. Je vertaalt de vraag naar passende KPI’s en rapportages. Dit doe je in nauwe samenwerking met onder meer collega’s van de ICT-dienstverlener DICTU en functioneel beheerders. Uiteraard houd je opdrachtgevers continu aangehaakt, voer je testen uit en geef je demo’s. Zo haal je belangrijke input op waarmee je je rapportages en dashboards nog beter maakt. Daarbij vervul je de rol van Scrum Master voor het team van BI specialisten. Met als belangrijkste elementen: het coachen en kennis overdragen op gebied van Scrum, het Scrum proces en evenementen organiseren en faciliteren, voortgang bewaken en voorkomen van verstoringen.

Daarnaast speel je een cruciale rol in het (her)gebruiken, verrijken en breder toepassen van data voor onze bedrijfsvoering. Je denkt, vanuit jouw visie op datagedreven werken, mee over de ontwikkellingen. Want wat als we in de toekomst gaan werken met cloudoplossingen, wat is de impact hiervan op bijvoorbeeld dataverzameling en tooling? En hoe kunnen we thema’s als inclusie en diversiteit in dashboards vangen? Jij brengt de mogelijke scenario’s in beeld en laat zien wat er nodig is. Daarnaast zoek je proactief naar ontwikkelingen binnen onze organisatie en het vakgebied. Je vertaalt deze naar je werkveld en deelt je inzichten met je collega’s. Jij gaat bevlogen te werk. Businessintelligence zet je dan ook gericht in voor optimale bedrijfsvoering. Hierbij denk je niet alleen vanuit de techniek, maar laat je je leiden door wat de ander nodig heeft. Dankzij je kritische blik doorgrond je de vragen van opdrachtgevers en kom je tot antwoorden die hen écht verder brengen. Soepel breng je balans aan tussen de informatiebehoefte van opdrachtgevers en de mogelijkheden die wij hebben op het gebied van informatievoorziening. Zaken verbeteren? En nieuwe ontwikkelingen een plek te geven? Jij doet het graag en goed. Net als zelfstandig werken én samenwerken.

Achtergrond opdracht:
Directie Bedrijfsvoering, afdeling Planning en Control

Bij de inrichting van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is gekozen voor het motto: ‘twee ministeries, één (t)huis’. Daarbij delen de beide ministeries een aantal zaken, zoals de directie Bedrijfsvoering. Onze directie werkt hard om deze middenpositie goed vorm te geven, zowel op het terrein van de bedrijfsvoering voor de kerndepartementen als op het terrein van de concernverantwoordelijkheid voor alle LNV- en EZK-onderdelen in de uitvoering en in het toezicht. De uitdaging voor de komende jaren? Dit, samen met EZK en LNV, verder uitbouwen en bestendigen.

De directie Bedrijfsvoering bestaat uit vijf afdelingen: Human Resources, Informatiemanagement, Facilitair en Huisvesting, Planning en Control, Bureau Managementondersteuning en de POOL. In totaal werken er ongeveer vijfhonderd medewerkers.

Afdeling Planning en Control:
Jij werkt bij onze afdeling Planning en Control. Wij beheren en beheersen onder meer de personele bezetting en de budgetten van de ministeries van EZK en LNV. Dit doen we met zo’n twintig collega’s die een brede adviserende, analyserende, administratieve, kaderstellende of toezichthoudende rol hebben. Een diverse en leuke afdeling waar we in vier verschillende teams op een open en informele manier met elkaar samenwerken. Jij vormt met vijf collega’s, waaronder een businessanalist, informatiespecialist, ICT-specialisten en product-owner, ons team Managementinformatie. We werken onderling veel samen en staan voor elkaar klaar om te sparren over vraagstukken of werkzaamheden van elkaar over te nemen.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie Businessintelligence-specialist bedrijfsvoeringsdata

Harde eisen:

  • Oracle;
  • SQL;
  • Kennis van BI vakgebied en ontsluiten van informatie;
  • Kennis en ervaring met rol en methodiek;
  • HBO niveau ( 3 jaar);
  • Relevante werkervaring bij een grote organisatie ( 3 jaar);
  • Ervaring met tooling als Oracle Business Intelligence Enterprise Edition, Oracle Analytics en Oracle Data Visualization of vergelijkbare BI tooling. (2 jaar)

Wensen:

  • Competenties: Resultaatgericht, Communiceren, Samenwerken, Kritisch.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-22 13:07:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden