Business projectmanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business projectmanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1128
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
30
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business projectmanager

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Business Project manager op basis van 30 uur.

Directie InformatieVoorziening van EZK/LNV zoekt een ervaren business projectleider voor het succesvol realiseren van project Echo – de digitale echo van IUC werkprocessen binnen EZK en LNV voor de domeinen Bedrijfsvoering, Financiele Administratie en Inkoop. De taken en verantwoordelijkheden:

 • Volwaardig plan van aanpak schrijven op basis van een PID;
 • Samenstellen en Aansturen projectteam;
 • Bewaken van voortgang en budget;
 • Escaleren indien noodzakelijk;
 • Kennis en ervaring met inkoop en financien in bedrijfsvoeringsprocessen;
 • Creeeren van draagvlak binnen de business;
 • Zorgen voor verbinding met de business

Projectdoelstellingen zijn:

 • Architectuurplaat applicatielandschap “operationaliseren” en dat de gemaakte keuzes daarin zijn aangebracht.
 • Scenario’s per onderdeel uitwerken en het gekozen scenario implementeren.
 • Het IUC is gereed om de stap naar het ERP pakket te maken.

Achtergrond:
Het Inkoop Uitvoering Centrum EZK is het inkoop expertise centrum voor de kerndepartementen van EZK en LNV en alle bijbehorende organisaties. Het IUC voert onder andere alle inkopen boven de 25.000 euro uit, alle meervoudige offertetrajecten waaronder minicompetities, het uitvoeren van het inhuurproces (exclusief uitzendkrachten). Tevens verzorgt het IUC de uitvoering van 3 rijksbrede categorieen (conform rijksinkoopinstelstel). Maatschappelijk verantwoord inkopen is het doel met daarbij de afgesproken kaders. Daarnaast verzorgen zij het opstellen van spendanalyses/inkoop-managementinformatie, evenals contractbeheer, tactisch en strategisch contractmanagement, aanbestedingsjuridisch & contractrechtelijk advies.

Strategische, tactische en operationele werkprocessen bij het IUC (EZK) worden op dit moment onvoldoende ondersteund door automatisering. Consequenties zijn relatieve inefficiëntie, onvoldoende controle- en audit mogelijkheden en beperkte beschikbaarheid van sturingsgegevens. Tijdens het project Uniformeren Processen (onderdeel Programma in1) is onderzocht in hoeverre het end-to-end inkoopproces kan worden verbeterd door inzet van een ERP pakket. Conclusie is dat er mogelijkheden zijn, maar ook onmogelijkheden zoals Inhuur en Europese aanbestedingen.

Aangezien het werk van het IUC blijft toenemen is de aanname dat de huidige werkwijze niet meer houdbaar is. Dit wordt tevens aangegeven door medewerkers. Evenals dat er nog veel onduidelijk is over de toekomst. Daarbij is tevens tijdens het project Uniformeren Processen aangegeven dat het verstandig is om eerder te beginnen met het digitaliseren van het IUC, zodat de transitie en implementatie naar een ERP pakket versoepelt. Als er pas gestart wordt met digitaliseren bij implementatie, dan heeft dit enorme impact op het gehele inkoopproces. Vanuit een eerder tussen project is aangegeven om voor de digitalisering van de werkprocessen bij het IUC een architectuurplaat op te stellen met daarin opgestelde uitgangspunten en meegeven kaders. Om de architectuurplaat te kunnen operationaliseren (“werkend” te maken) is het van belang om hiervoor een project in te richten, zodat dit per onderwerp gefaciliteerd en begeleid gaat worden in samenwerking met de bedrijfsvoering. Bovenal vooral om voor het IUC perspectief te bieden, gezien de complexiteit/aandachtsgebieden op diverse vraagstukken.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland!

Eisen en wensen voor de functie Business projectmanager

Harde eisen:

 • Professional Projectmanager;
 • WO werk- en denkniveau (3 Jaar);
 • Je beschikt over een goede bestuurlijke en politieke sensiviteit (3 Jaar);
 • Aantoonbare kennis en ervaring met bedrijfsvoeringsprocessen binnen de Rijksoverheid (3 Jaar);
 • Ruime aantoonbare actuele kennis en ervaring met een ERP pakket, zoals Oracle eBS/Cloud  (of SAP).

Wensen:

 • Competenties: Omgevingsbewust en communicatief vaardig; Constructieve wijze van omgaan met tegenslag of weerstand; In staat om het projectteam aan te sturen, te prioriteren en te enthousiasmeren;
 • Verandermanagement, Lean (Six Sigma);
 • Ervaring met samenwerking tussen verschillende ministeries en organisaties is een pre, gezien de complexiteit van het rijksinkoopstelsel evenals de verschillende belangen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-03 07:55:00

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden