Business/Proces Analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Business/Proces Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-1125
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-06-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business/Proces Analist

Achtergrondinformatie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt – samen met de politie en andere ketenpartners – voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal ‘bijzondere’ eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), IVOM (IV organisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. 

Functieomschrijving
De Business/Proces Analist speelt een sleutelrol in het vertalen van complexe business behoeften naar IT-specificaties en procesverbeteringen, met een focus op de integratie en optimalisatie binnen het werkveld Verplichte Zorg en daar aan gerelateerde IT-systemen. De Business & Proces Analist is verantwoordelijk voor het ondersteunen van Product Owners en Informatie Analisten bij het vaststellen van business requirements, vertaald vanuit gebruikersbehoeften naar specifieke, haalbare IT-oplossingen binnen het Openbaar Ministerie (OM).

Als Business/Proces Analist ben je de cruciale schakel tussen onze IT-afdeling en de operationele teams binnen het OM. Je helpt bij het vertalen van complexe business behoeften naar heldere IT-specificaties en ondersteunt bij het stroomlijnen van processen. Je werkt nauw samen met Product Owners en Informatie Analisten om de efficiëntie binnen het OM te verbeteren.

 1. Procesanalyse- en verbetering: Faciliteren van sessies met stakeholders om essentiële bedrijfsprocessen en IT-behoeften vast te stellen. Analyseren van bestaande werkprocessen. Identificeren van inefficiënties in bestaande processen en deze optimaliseren met behulp van IT-oplossingen.
 2. Requirements Gathering: Systematisch verzamelen, analyseren en documenteren van de behoeften van stakeholders om deze om te zetten in gedetailleerde business requirements en user stories.
 3. Stakeholder Management en Communicatie: Actief onderhouden van contacten met interne stakeholders en externe ketenpartners, faciliteren van communicatie en afstemming tussen diverse betrokken partijen.
 4. Risicoanalyse en Oplossingsontwikkeling: Identificeren van potentiële risico’s binnen projecten en deze vertalen naar functionele behoeften en technische oplossingen. Betrokken bij het definiëren van de systeemarchitectuur en ontwerp, ondersteunen van de realisatie van deze oplossingen. Beoordelen van de technische en functionele haalbaarheid van voorgestelde oplossingen.
 5. Projectondersteuning en -coördinatie: Ondersteunen van Projectmanagers en Product Owners door het bewaken van projectvoortgang en afstemming tussen business en IT.
 6. Compliance en Documentatie: Zorgen dat alle processen en oplossingen voldoen aan relevante wet- en regelgeving, waaronder AVG en Archiefwet.

Eisen en wensen voor de functie Business/Proces Analist

Harde-eisen

 • De kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Informatica, Informatiekunde, of een verwante studie.
 • De kandidaat heeft meerdere jaren aantoonbare ervaring met Agile/Scrum werkwijzen, data-gedreven besluitvorming en projectmanagement.
 • De kandidaat beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en uit eerdere opdrachten blijkt dat de kandidaat het vermogen heeft om complexe informatie eenvoudig te presenteren.
 • De kandidaat heeft affiniteit met de wettelijke en beleidsmatige kaders van de betreffende bedrijfsprocessen.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met modelleringstools en -technieken zoals BPMN.

Wensen

 • Interview met kandidaat op basis van aangeboden document(en) zoals cv en motivatie en verificatie van de eisen en wensen met eventuele bijstelling van de beoordeling. (15%)
 • De aangeboden kandidaat is beschikbaar binnen: 0-1 weken = 100 punten, 2-4 weken = 75 punten, 5–6 weken = 25 punten, Meer dan 10 weken = 0 punten. (20%)
 • De aangeboden kandidaat heeft ‘X’ aantal jaren ervaring als Business of Proces Analist. 6-10 jaar = 100 punten, 3–5 jaar = 70 punten, 1–2 jaar = 10 punten. (20%)
 • De aangeboden kandidaat is Agile en/of Scrum gecertificeerd (zoals SAFe, Agile Scrum Foundation). Ja = 100 punten, Nee = 0 punten. (15%)
 • Een kandidaat met kennis en ervaring op het gebied van UML is een sterke pré. Ervaren = 100 punten, Gevorderd = 50 punten, Beginner = 25 punten, Geen = 0 punten. (15%)
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring binnen de Rijksoverheid. Ja = 100 punten, Nee = 50 punten. (15%)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-14 14:02:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden