Senior Business Portfoliomanager Reisinformatie

Functie omschrijving

Algemeen: 
Binnen NSR- Commercie is de afdeling Portfolio Management en Innovatie (PMI) verantwoordelijk voor het vertalen van de NSR strategie en het maken van keuzes tot een samenhangend programma (portfoliomanagement), het ontwikkelen en beheren van (reis)product- en kanalen en processen en het realiseren en begeleiden van bovenstaande door programma’s, projecten en innovaties.
Binnen de afdeling Programma’s en Projecten (be)sturen we alle programma’s en projecten binnen de commerciële afdeling van NS. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe servicewinkel op stations, het realiseren van onze Omnichannel visie en het vernieuwen en verbeteren van (OV-chipkaart) producten voor onze reizigers.

Verantwoordelijkheden
Specifiek voor het domein Reisinformatie zijn we op zoek naar een ervaren Business Portfoliomanager die in staat is om structuur aan te brengen in de diverse activiteiten binnen dit domein. Tevens is het noodzakelijk om de diverse activiteiten rondom Reisinformatie in samenhang te gaan managen en inzichtelijk te maken in hoeverre activiteiten daadwerkelijk bijdragen aan onze doelstellingen. Ook vragen we in deze rol dat je een werkwijze neerzet die aansluit op de manier waarop we andere programma’s managen (oa agile werkwijze ).
Het actief betrekken en informeren van alle belanghebbenden is hierbij essentieel. Je rapporteert in deze rol aan een nieuw op te zetten Portfolioboard Reisinformatie waar je ook besluiten ten aanzien van scope, tijd, geld etc voorlegt. Van belang om te weten dat we iemand zoeken die zeer communicatief  vaardig is, weet wat zijn opdrachtgever en zijn stakeholders verwachten en die (op hoofdlijnen) weet wat er speelt en leeft binnen de teams. Tevens van belang dat je snel in staat bent om een positieve “vibe” te creeren bij de teams.
 
De belangrijkste activiteiten in deze rol zijn :

 1. Het neerzetten van een programmastructuur rondom het strategisch thema Reisinformatie waarbij je zorgt dat activiteiten in hun samenhang worden gemanaged en er een strakke structuur binnen het Resinformatie domein wordt neergezet
 2. Introduceren van een nieuwe manier van werken binnen het Reisinformatie domein die aansluit op de manier waarop we ook andere programma’s managen (oa introductie van Agile werken, werken met productowners, en zorgen dat mandaat laag in de organisatie wordt belegd en transparantie naar management ontstaat).
 3. Zorgdragen dat alle relevante stakeholders en je opdrachtgever goed op de hoogte worden gehouden van de voortgang binnen het Programma en dat zij niet verrast worden door evt uitloop in tijd, geld of scope.  

 

Functie eisen

Om de functie van Business Portfoliomanager Reisinformatie goed uit te kunnen voeren dien je communicatief zeer vaardig te zijn: je bent in staat om met diverse interne- en externe stakeholders effectief te communiceren. Je hebt inlevingsvermogen en je kunt goed situationeel handelen. Daarnaast ben je in staat om complexe materie helder en eenvoudig uit te leggen aan diverse in- en externe belanghebbenden. Tevens is het van belang dat je goed in staat bent om een brug te slaan tussen commerciële belangen en de belangen van de operatie. Ervaring als verandermanager is een pre.

Gunningscriteria:

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding (WO is een pre)
 • Kandidaat heeft minimaal 8 jaar ervaring als Business Programma/Portfolio Manager in een complexe omgeving met veel stakeholders.
 • Kandidaat is beschikbaar per 01-12-2016
 • Kandidaat heeft kennis van / ervaring met Reisinformatie.
 • Kandidaat heeft een afgeronde opleiding op het gebied van Portfolio- en/of programmamanagement (bij voorkeur MSP/MoP)
 • Kandidaat heeft ervaring met Agile werken (LEAN en Scrum zijn tevens een pré).
 • Kandidaat heeft ervaring in verandermanagement binnen een projectmatige omgeving                     

Gedrag Vaardigheden/ Competenties

 • Communicatief vaardig: goed kunnen samenwerken met diverse groep mensen
 • Stakeholdermanagement: Snel inzicht verkrijgen in (tegengestelde) belangen van diverse betrokkenen en daar efficiënt en effectief naar handelen
 • Resultaatgericht:  je houdt focus op het eindresultaat en de deliverables van het programma en stuurt daar je projectteam ook op, op een positieve en motiverende manier.
 • Uitstekend presentatie skills.
 • Kennis en ervaring met Sharepoint is een Pre 

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
482
Startdatum:
2016-12-01
Verwachte einddatum
2017-05-31
Aantal uur per week:
24
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-11-10
Contactpersoon Quest4:
Alies de Graaf

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Alies de Graaf Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-11-07 12:07:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden