Business/informatie analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2022-0598
Startdatum:
15-06-2022
Verwachte einddatum:
30-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20-05-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op zoek naar 2 business/informatie analisten op basis van 36 uur per week.

Ben jij die enthousiaste business/informatie analist die het leuk vindt om in een Agile omgeving te werken? Sinds een aantal jaar werkt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit procesgericht in plaats van domeingericht. Dat betekent dat we overal in de organisatie dezelfde processen en informatiesystemen gaan gebruiken voor onze primaire processen (bijv handhaving). Daarom wordt een nieuwe informatievoorziening op basis van een componenten architectuur ontwikkeld.

Als analist ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de lijnorganisatie bij het organiseren en uitvoeren van analyses ten behoeve van ontwerp, inrichting en implementatie van bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen en bijbehorende ICT-ondersteuning. De analist werkt hierbij nauw samen met de product owner, business architect, solution architect en de informatie analisten.

Hierbij worden op hoofdlijnen de volgende taken voorzien:

 • Organiseren en uitvoeren van fit-gap analyses met gebruikersorganisatie;
 • Uitwerken proces- en informatievraagstukken m.b.t. inrichting processen en ICT-systemen;
 • Uitwerken features en user stories en deze afstemmen met de verschillende stakeholders. In verband met de restricties vanwege COVID-19 worden de werkzaamheden (grotendeels) op afstand uitgevoerd.

Achtergrond opdracht:
De NVWA gaat de komende tijd haar informatiepositie versterken en de business beter ondersteunen met een IV/ICT actieplan. Dit plan is vanuit een breed organisatieperspectief opgezet met een sterke focus op business-behoeften. De meeste acties die in dit IV/ICT actieplan zijn uitgewerkt betreffen derhalve businessthema’s. De uitvoering van de acties is niet louter een ICT aangelegenheid, maar verlangt vooral business-leiderschap. De business moet voorop gaan in haar eigen vernieuwing. Voor de uitvoering van dit IV/ICT actieplan is op het hoofdkantoor van de NVWA een ICT Werkplaats ingericht waar multidisciplinaire teams concrete verbeteringen in de IV/ICT ondersteuning ontwikkelen en gaan toepassen.

De informatie analist waar wij op zoek naar zijn gaat een bijdrage leveren bij de doorontwikkeling van één van onze applicaties VGC (Veterinaire Grens Controle). Hij maakt deel uit van het projectteam VGC en zal in samen werking met alle betrokkenen (Business Architect, Product Owner, Systeem Architect, Gebruikers) de features/user stories, afgeleid van het Verander Start Document (VSD) beschrijven voor de Ontwikkelaar. Waar nodig en vereist zal hij gevraagd of ongevraagd de Business en het projectteam ondersteunen/adviseren van uit zijn deskundigheid als Informatie Analist.

Organisatorische context en cultuur:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Informatiemanagement: HBO/WO;
 • Ervaring binnen de Rijksoverheid, bij voorkeur binnen een Rijksinspectie/ complexe organisaties ( 2 jr );
 • Kennis en ervaring met de uitvoering van procesanalyses, procesmodellering, gegevensmodellering, functiemodellering (5 jr );
 • Kennis en ervaring met het opstellen van requirements// user stories ( 5 jr );
 • Kennis en ervaring met SCRUM / Agile werken ( 3 jr ).

Wensen:

 • Competenties: – klantgerichtheid; – omgevingsbewustzijn; – Plannen en organiseren; – zelfstandig en resultaatgericht werken; – samenwerken; – zelfontwikkeling; – initiatief; – integriteit; – luisteren, samenvatten en doorvragen;
 • Ervaring bij overheidsorganisaties (of vergelijkbare grote organisaties) is een pré
 • Ervaring met tools Confluence en JIRA;
 • Kennis en ervaring met complexe informatie systemen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-17 11:02:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden