Business/Informatie Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business/Informatie Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1060
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
28-07-2023 16:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business/Informatie Analist

Wij zoeken voor een klant een Informatie Analist op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Team Portalen heeft diverse klantportalen t.b.v. aanvragers als primair focusgebied:

 • Portaal voor Advocaten;
 • Portaal Zakelijk (erkende/niet erkende referenten/gemeenten);
 • Mijn IND (particulier).

Team Iris is verantwoordelijk voor de koppeling tussen portalen naar de backend applicatie INDiGO. Beide teams hebben behoefte aan een Business/Informatie Analist.

Je werkt als Business/informatie analisten in het scrumteam dat verder bestaat uit ontwikkelaars, tester en andere business analist. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden en doorontwikkelen van de klantportalen, en de doorvertaling naar de backeindapplicatie INDiGO. Binnen het team Portalen is het jouw specialiteit om gebruikerswensen te analyseren en ze zo doorvert dat iedereen in het ontwikkelteam begrijpt wat we moeten maken en waarom dat zo belangrijk is. De portalen worden ontwikkeld met LifeRay en Triplefroms.

We tonen in de portalen informatie uit INDiGO en schrijven nieuwe informatie daarheen weg in samenwerking met team Iris. Beiden teams werken hierin dus nauw samen.

Je bent assertief en nieuwsgierig en in staat om verbinding tussen IV en business te kunnen faciliteren. Je staat stevig in je schoenen en je weet wat je moet doen om een goed begrip van de materie bij het ontwikkelteam te bewerkstelligen. Je bent bekend zijn met agile werkwijze en je begrijpt wat ervoor nodig is om jouw werk effectief te doen in een agile context.

Achtergrond Opdracht:
Wij zijn een team met circa 21 scrum teams, deze multidisciplinaire teams zijn verantwoordelijk voor analyse, Siebel-Bouw, Be-InformedBouw, Tabellen, Correspondentie en Test van nieuwe software en het uitbreiden van bestaande software. Business analisten in de scrum teams vertalen de wensen van niet alleen de IND-business maar ook in toenemende mate de Keten naar bruikbare (ICT)-oplossingen. Daarnaast toetsen onze architecten onze high-level solutions en aan de vigerende kaders en maatstaven. Samen met het scrumteam vertalen we features in user stories waarna deze worden afgestemd met de product owner en de business. Vervolgens worden de user stories in het scrumteam ontwikkelt en getest. Onze teams kenmerken zich met een bepaalde mate van hectiek en er heerst een informele cultuur. Iedereen is toegankelijk en humor is belangrijk. Wij krijgen energie van het oplossen van complexe puzzels en zijn echte aanpakkers.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan.

De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen. DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND).

Eisen en wensen voor de functie Business/Informatie Analist

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal een HBO-opleiding afgerond;
 • Kandidaat heeft tenminste 5 jaar ervaring met business analyse in grote, complexe organisatie’s (+1000 medewerker);
 • Kandidaat heeft ervaring met agile/scrum werkwijzen en het opstellen van User stories. – Kandidaat heeft kennis van en affiniteit met automatisering van proces en digitale formulieren;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met protal functionaliteit. – Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met integratie van protalen (via digitale formulieren) naar backend applicaties via webservices;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met datamodellering;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring van Siebel CRM (Public Sector, zaakmanagement);
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring van ervaring met Rule based systemen (niet perse Be Informed), BPM;
 • Kandidaat heeft kennis van en affiniteit met informatie gestuurd werk;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur informatica-achtige opleiding afgerond en iig technische interesse (bv micro-services);
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis van BCS BA/IREB of een equivalent.

Wensen:

 • Competenties: – Conceptueel en organisatorisch vermogen; – Teamspeler, samenwerken en stressbestendig, ziet werk liggen en pakt dit op, blijft effectief onder grote tijds- en werkdruk; – Analyserend vermogen en denken in oplossing; – Affiniteit met automatisering van proces; – Overtuigingskracht, (overtuigend oplossingsrichting presenteren) standvastig en besluitvaardig; – Gaat vanuit verantwoordelijkheid een discussie niet uit de weg; – Innovatief handelen; – Communicatief sterk, zowel in woord als geschrift; – Stevig in de schoenen staan om met ontwikkelaars en testers te sparren;
 • Affirmatie met automatisering van proces en digitale formulieren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-26 08:43:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden