Business Informatie Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business Informatie Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1044
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
25-07-2023 17:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Informatie Analist

Wij zijn voor IND onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Business Informatie Analist op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Voor het project werkstroombesturing zoeken wij een business/informatie analist die ons kan helpen bij de volgende uitdaging:

 • Breng in kaart wat er op dit moment in de organisatie ingeregeld is op het gebied van werkstroombesturing en werkvoorraadbeheer. Doe dit zowel op procesniveau als op het niveau van ondersteunende tooling die gebruikt wordt, Deels betekent dit het verzamelen van en voortbouwen op eerdere analyses, deels volledige analyse uitvoeren;
 • Werk aan de hand van deze informatie samen met andere analisten en de betrokken architecten aan het business processredesign voor de onderdelen werkstroombesturing en werkvoorraadbeheer.
  Breng de requirements in kaart waaraan ondersteunende tooling moet voldoen. Doe dit zowel op directieniveau als op directie overstijgend niveau;
 • Vertaal op directieniveau de locatie specifieke wensen en eisen zoveel mogelijk naar generieke wensen en eisen. Doe op directie overstijgend niveau hetzelfde met directie specifieke wensen en eisen;
 • Neem in zowel de huidige als de toekomstige situatie mee wat de benodigde rapportage-informatie is;
 • Definieer samen met de systeemarchitect de criteria die we in een PoC getoetst willen zien;
 • Werk uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende configuratiemogelijkheden met betrekking tot de samenhang van de huidige en toekomstige omgevingen en stel een advies hierin op.

Achtergrond Opdracht:
Binnen het programma Toekomstige Informatievoorziening (TIV) zijn diverse business- en IT-projecten gestart.
Het huidige IV-landschap de IND ondersteunt onvoldoende bij de opgave en de ambitie van IND daarom wil de IND een nieuw (beslis)onderste unend systeem ontwikkelen waarmee:

 • De continuïteit van de bedrijfsvoering geborgd is.
 • De aanvrager sneller antwoord krijgt over verblijfstitel.
 • Medewerker beter ondersteund wordt en daardoor meer tijd krijgt voor zaken die meer aandacht vragen.
 • De IND en opdrachtgever kortere doorlooptijden krijgen en beter inzicht in de resultaten van de IND.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND.

Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen:

 • Strategie & Regie;
 • Productiehuis;
 • Continuïteit en Technisch Beheer;
 • Datadiensten.

Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND).

De cultuur van de IND kenmerkt zich door de grote betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel vanwege het maatschappelijke belang van de organisatie. IND’ers zijn erg behulpzaam en werken resultaatgericht.

Eisen en wensen voor de functie Business Informatie Analist

Harde eisen:

 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met business analyse en/of informatie analyse in grote, complexe organisaties.

Wensen:

 • Beschikking over:Analyserend vermogen;Overtuigingskracht, (overtuigend oplossingsrichting presenteren) standvastig en besluitvaardig,Gaat vanuit verantwoordelijkheid een discussie niet uit de weg;Innovatief handelen;Communicatief sterk, zowel in woord als geschrift;Teamspeler, samenwerken en stressbestendig, ziet werk liggen en pakt dit op, blijft effectief onder grote tijds- en werkdruk;Stevig in de schoenen staan om met ontwikkelaars en testers te sparren.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met agile/scrum werkwijzen en het opstellen van User stories.Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het opstellen van het Programma van Eisen (PvE) ten behoeve van het tooling aanbestedingsproces.Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met datamodellering.Kandidaat heeft ervaring met ‘greenfield’ implementaties.Kandidaat heeft kennis van en affiniteit met informatiegestuurd werk.Kandidaat heeft bij voorkeur informatica-achtige opleiding afgerond en iig technische interesse (bv micro-services)Kandidaat heeft bij voorkeur kennis van BCS BA/IREB of een equivalent.
 • Participeren in de vakgroep business en informatie analyse en met elkaar een professioneel producten/diensten catagolus ontwikkelen.Peer reviews van producten/diensten van collega’s.Beheerst de Nederlandse taal goed (schrijven, spreken en lezen).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 31 juli. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-24 08:25:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden