Business- en Data architect | Zwolle

Sorry, deze opdracht voor Business- en Data architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2024-931
Startdatum:
10-06-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
30-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business- en Data architect

Opdrachtomschrijving
In het kader van deze opdracht werk je mee in een multidisciplinair team met in het begin de focus op het transactieportaal CMOR, binnen het domein van klantgerichte dienstverlening (KDV).

Er wordt gezocht naar een architect die de skills heeft van een SAFe Solution Architect, met bijbehorend CIO office mandaat, met de nadruk op business/domein architectuur voor het deelportfolio KDV. RVO heeft gekozen voor een centraal IV portfolio en onderliggende deelportfolios. Hoewel RVO er niet voor heeft gekozen om de Solution Configuratie van SAFe uit te rollen zijn wij wel op zoek naar een architect met de skills van een SAFe solution architect om te werken binnen het deelportfolio KDV. Je acteert dan binnen het deelportfolio met het mandaat van een SAFe enterprise architect, maar bent daarmee ook de verbindende schakel tussen de ART laag en het centraal IV portfolio. Net als dat een SAFe Solution architect dat is. Je stemt vanzelfsprekend af met de Enterprise Architect van het centrale IV portfolio en door middel van deze samenwerking komt het mandaat tot stand om ook kaders en richtlijnen mee te kunnen geven aan andere deelportfolios, indien dit noodzakelijk nodig is. Uiteraard in nauwe afstemming met jouw collega architecten van de andere deelportfolios en de eerder genoemde Enterprise Architecten van de CIO Office.

Wij zoeken dan ook een architect die ook ervaring heeft met de rol van epic owner voor de enablers (wat conform SAFe door de Enterprise Architect vaak wordt ingevuld), de architectural runway maakt en goed kan levelen met de lead Productmanager en de andere Productmanagers zodat een gebalanceerde roadmap ontstaat met enablers en business belangen en waar ook de Nonfunctional Requirements een goede plek kennen als ‘beperkingen’.

De werkzaamheden liggen op het gebied van IV- en data-architectuur binnen waardestroom ‘Transactie’, conform richtlijnen vanuit en i.s.m. CIO en CDO Office. Binnen deze waardestroom worden o.a. applicaties t.b.v. ons transactieportaal CMOR ontwikkeld. De architect geeft hierbij richting door het maken van blauwdrukken (vertaling High Level Designs naar Low Level Designs) en systeemontwerpen en bewaakt de realisatie hiervan in nauwe samenwerking met de verschillende DevOps teams, inclusief de samenwerking met de system/product architect die vanuit DICTU wordt geleverd. Het ontsluiten van bronnen is een belangrijk onderdeel binnen de waardestroom.

Achtergrond
RVO heeft de ambitie om invulling te geven aan die van excellente publieke dienstverlener. Daarbij is de directie KAI in transitie naar een Agile omgeving tbv klantgerichte dienstverlening. Het team Delta heeft als opdracht het verbeteren van de IV en de IV voortbrengingsketen.

Organisatie
Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Business- en Data architect

Harde-eisen

 • TOGAF, SAFe for architects (versie 6);
 • Afgeronde HBO of WO opleiding richting Informatie, bestuurlijke informatica, informatiekunde, computerkunde, technische informatie, informatietechnologie
 • Ervaring met business architectuur (3 jaar);
 • Ervaring bij een grote (uitvoerings)organisatie (van de rijksoverheid) in een vergelijkbare rol (5 jaar).

Wensen

 • Kennis van overheidsarchitecturen als NORA, EAR (of MARIJ);
 • Kennis van en ervaring met (standaard) CRM-/CX-applicaties;
 • Kennis van en ervaring met systeemintegratie en integratiepatronen;
 • Ervaring binnen omgevingen met maatwerk softwareontwikkeling;
 • Ervaring met Sparx Enterprise Architect;
 • Kennis van semantiek is nodig om in staat te zijn de relatie te leggen naar het Integraal Gegevens Model van RVO;
 • Kennis van web- en portaaltechnologie, bijv. Digid en eHerkenning;
 • Begrip van Identity & Access Management;
 • ArchiMate, DAMA-DMBOK;
 • Ervaring met de rol van epic owner voor de enablers.

Competenties

 • Analytisch vermogen met holistische blik;
 • Communicatief vaardig;
 • Verbindend;
 • Organisatiesensitief;
 • Overtuigend;
 • Samenwerkend.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaats(en): Overige RVO locaties, Indien de opdracht daarom vraagt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-29 07:38:00

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden