Senior Business consultant | Den Haag

Functie omschrijving

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Logius de regieorganisatie die samen met klanten, partners en leveranciers de e-overheid groot maakt. Dit doen we door te zorgen voor overheidsbrede, samenhangende ICT-producten. Of het nu gaat om digitale dienstverlening aan burgers, aan bedrijven of samenwerking tussen overheden. Wij stimuleren organisaties met een publieke taak om onze producten breed toe te passen, wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de verbetering van onze producten en diensten. Zo is Logius de drijvende kracht achter de digitale overheid. Team Stelseldiensten (onderdeel van de afdeling Infrastructuur & Servicecentrum) vormt het expertisecentrum voor beheer, doorontwikkeling en gebruik van de Stelseldiensten (Digikoppeling, Digilevering, Digimelding en de Stelselcatalogus). Met de Stelseldiensten biedt Logius een geheel van afspraken en voorzieningen voor overheden gericht op het beheer en gebruik van het Stelsel van Basisregistraties.

Logius team Stelseldiensten is op zoek naar een Business consultant die helpt om het gebruik van de Stelseldiensten (Digikoppeling, Digilevering, Digimelding, Stelselcatalogus) te bevorderen. Een Business Consultant is verantwoordelijk voor de afstemming met afnemers, zoals departementen en uitvoeringsorganisaties, en brengt behoeften voor dienstverlening in kaart. Als regiehouder ben je het aanspreekpunt voor de afnemers/relaties, zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de dienstverlening van Logius. Logius levert generieke, gestandaardiseerde dienstverlening. Dat betekent dat ketenpartners met elkaar en Logius de diensten vormgeven en afnemen. Als Business Consultant bewaak je dat wensen van opdrachtgevers met standaardbouwblokken worden ingevuld, of dat nieuw te ontwikkelen bouwblokken dusdanig generiek worden opgezet dat deze door andere opdrachtgevers hergebruikt kunnen worden. Je onderhoudt de communicatie met onze opdrachtgevers en stakeholders, zowel binnen als buiten de overheid. Daarnaast ben jij een teamplayer en breng jij waardevolle ervaring en netwerk in de e-overheid mee. Resultaatgebieden: – beheer van bestaande relaties en acquisitie van nieuwe relaties – secretaris van de afnemersraad (1x per 2 maanden), ook de logistiek – uitvoering jaarplan mbt doelstellingen business consultancy – signaleren van marktkansen en proposities ontwikkelen – onderzoek en advies

Functie eisen

  • HBO en/of WO opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatiekunde, informatica of bestuurskunde.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in business consultancy, business architectuur of informatiemanagement in bestuurlijke omgevingen.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met de i-overheid.
  • Minimaal 3 jaar Bestuurlijk sensitief en aantoonbare ervaring op politiek/bestuurlijk niveau.
  • Minimaal 5 jaar kennis van digitaliseringsplannen bij de overheid, zoals GDI en DA2020.
  • Kennis van het gegevenslandschap van de overheid.
  • Kennis van stelsel van basisregistraties.
  • Overige competenties: Teamplayer, samenwerken, netwerkvaardig, verbinden, visie, oordeelsvorming, proactief, innovatief handelen en flexibel.

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
1349
Startdatum:
06-11-2017
Verwachte einddatum
01-05-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-10-2017 09:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Gesprekken vinden plaats op 30/31 oktober

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-23 13:44:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden