Business Consultant – A0614372 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Business Consultant – A0614372 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-996
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
30-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-06-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Consultant – A0614372

Opdrachtomschrijving
Als business analist/business consultant ben je werkzaam binnen het team Ketensamenwerking. Je beschikt over een gezonde dosis ambitie en bent actief betrokken bij de wijze waarop TKS functioneert binnen DJI en de strafrechtketen. Je ondersteunt TKS bij het uitvoeren van stakeholder-management en fungeert als spin in het web waar het gaat om het onderhouden van relaties met de diverse stakeholders van TKS binnen DJI en ketenpartners. Je staat in nauw contact met de collega’s uit het primaire proces en stafdiensten van DJI en ketenpartners. Je houdt je bezig met het voorbereiden en uitwerken van diverse overlegvormen. Je stelt vergaderstukken op, adviseert de TKS teamleden en stelt presentaties samen. De primaire focus van je taak ligt op stakeholdermanagement en communicatie m.b.t. het opereren van DJI binnen de strafrechtketen.
Taken:

 • Het bijdragen aan de projecten Transitie Injus en Ontsluiten Risicogegevens van TKS.
 • Structureren en faciliteren van diverse activiteiten van TKS, zoals voorbereiden van meetings en workshops, verslaglegging, formuleren en bewaken van vervolgacties
 • Het opstellen van presentaties en het annoteren van bestuurlijke overleggen
 • Opstellen en uitvoeren van diverse communicatieuitingen
 • Proactief deelnemen aan werkoverleggen met TKS teamleden
 • Afhandelen van diverse rapportages en evaluaties
 • Zorgdragen voor een actueel TKS dossier

De Business analist wordt primair ingezet op het project Transitie Injus. In dit traject wordt de BA ingezet om de overgang van het opdrachtgeverschap van DGSenB naar DJI te begeleiden, om Justid te begeleiden in het realiseren van de noodzakelijke aanpassingen aan het systeem Injus en om de huidige overeenkomsten met de gegevensleveranciers en afnemers te toetsen op actualiteit en waar nodig aan te passen.
Daarnaast kan de BA worden ingezet op het project Uitwisselen risicogegevens. In eerste instantie betreft het hier een proof of concept, waarvoor inhoudelijke zaken moeten worden uitgezocht door de BA.

Achtergrond
Transitie Injus is een project om Injus, een systeem waarmee detentiegegevens worden verstrekt aan derden, over te dragen van het Directoraat Generaal Straffen en Beschermen (DGSenB) naar DJI. Het draagt zorg voor de overdracht van het systeem en stelt zeker dat alle documentatie actueel en op orde is. Daarnaast geeft het richting aan de ontwikkeling van het systeem in samenwerking met de Justitiële Informatiedienst (Justid) en DGSenB.
Het project Ontsluiten van risicogegevens heeft als doelstelling dat alle betrokken partijen in de strafrechtketen kunnen beschikken over een juist en actueel risicobeeld om de veiligheid van de maatschappij, de medewerkers in de strafrechtketen en justitiabelen te kunnen borgen. Betrokken partijen naast DJI hierbij zijn de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie, het Centraal Justitieel Incassobureau, de Justitiële Informatiedienst, de Drie reclasseringsorganisaties en de Raad voor de Kinderbescherming. Het TKS treft in dit kader in 2019 de voorbereidingen in de keten (analyse, prioriteitstelling en ontwerp).

Organisatie
De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit de volgende onderdelen:
1. CIO-Office: De CIO-office is verantwoordelijk voor het stellen van kaders en de sturing hierop om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening van de DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. Daarnaast heeft het een adviesfunctie ten aanzien van opdrachtgevers en de ambtelijke en politieke top;
2. Informatiemanagement en Architectuur (IMA): De afdeling Informatiemanagement en Architectuur vertaalt de (functionele) vraag vanuit de DJI-organisatie naar efficiënte en effectieve IV-ondersteuning, initieert daartoe nieuwe projecten inclusief de voorbereiding van de besluitvorming in de Iboard en stelt domeinarchitecturen op in samenspraak met stakeholders en informatiemanagers;
3. Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD): De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI met focus op de gebruikersorganisatie. De afdeling Dienstenmanagement definieert en onderhoudt het ICT-dienstenportfolio t.b.v. DJI door o.a. actief contractmanagement en leveranciersmanagement;
4. Project Management en Implementatie (PMI): De afdeling Project Management en Implementatie is verantwoordelijk voor de beheersing én het projectmatig realiseren van wijzigingen en nieuwe oplossingen in de informatievoorziening conform standaard methodieken.

Eisen en wensen voor de functie Business Consultant – A0614372

Harde-eisen

 • De aangeboden kandidaat is minimaal in bezit van een afgeronde HBO-opleiding.

Wensen

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken binnen complexe programma’s en/of projecten in een complexe bestuurlijke omgeving;
 • Je hebt affiniteit met het kennisgebied informatievoorziening;
 • Je hebt ervaring binnen het domein van Justitie en Veiligheid (aanbeveling);
 • Je hebt kennis van en ervaring met programma- en/of projectmanagementmethoden en -technieken.

Competenties

 • Scherp analyserend en kritisch vermogen;
 • Organisatie sensitiviteit (gevoel voor verhoudingen en omgevingsbewustheid;
 • Flexibiliteit en servicegerichtheid;
 • Communicatieve vaardigheid, netwerkvaardigheid;
 • Vermogen om mensen te beïnvloeden en te overtuigen;
 • Je denkt in oplossingen en bent hierin creatief en resultaatgericht.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

I.v.m. verhuizing in de loop van 2024 naar locatie Turfmarkt in Den Haag.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-04 08:16:25

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden