Business Architect | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Business Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-503
Startdatum:
01-05-2023
Verwachte einddatum:
03-10-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
13-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Architect

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Business Architect op basis van 36 uur.

De business architect werkt vanuit business perspectief van Corporate Dienst Communicatie (CDC) multi-disciplinair samen aan de domeinarchitectuur van CDC en de daaruit volgende werkpakketten / epics van de transitie. Daarbij neemt business architect de proceseigenaar en business owners mee in de ontwikkeling van de domeinarchitectuur en de werkpakketten / epics en zorgt voor de juiste afstemming tussen business vraag en ICT aanbod. De werkzaamheden bestaan daarbij onder andere uit: – Onderhouden en uitbreiden van de domeinarchitectuur van de Corporate Dienst Communicatie (CDC). – Onderhouden en uitbreiden van de Archimate architectuurmodellen van de domeinarchitectuur in BizzDesign Enterprise Studio.- Opstellen van business cases ten behoeve van realisatie van werkpakketten / epics uit de domeinarchitectuur.- Opstellen van solution architecturen ten behoeve van de realisatie van werkpakketten / epics uit de domeinarchitectuur.

Achtergrond:
De Belastingdienst staat momenteel voor een forse veranderopgave. Binnen de Belastingdienst is de Corporate Dienst Communicatie (CDC) aangesteld om de interne en externe communicatie hierover goed vorm te geven. Maatschappelijke en technische ontwikkelingen om ons heen maken dat ook CDC hierin een grote veranderopgave heeft. Dit gaat zijn weerslag krijgen in de te gebruiken communicatie tools en technieken, maar ook in de werkomgeving van de medewerkers en de wijze waarop de communicatie met de buitenwereld in de toekomst plaats moet gaan vinden. Om CDC hierbij optimaal te ondersteunen wordt momenteel gewerkt aan een Domein architectuur waarin vanuit de missie en visie van CDC en de veranderende buitenwereld een helder beeld moet ontstaan van de noodzakelijke middelen om ook in de toekomst optimaal het werk te kunnen doen en te communiceren met de buitenwereld. Denk daarbij aan een gedeelde informatie positie met onze klanten, een optimale werkomgeving middels een Digitale Werkplek en andere voorzieningen waarmee zowel de externe als de interne communicatie goed worden ondersteund. De ontwikkelrichtingen focussen zich rondom twee aandachtsgebieden: 1.) Communicatie is meer op maat en vindt plaats waar de doelgroep zich bevindt en de situatie zich voordoet/nieuws- en informatie komt actief naar de interne medewerkers toe. 2.) Continu inzicht om proactief te kunnen handelen en continu te kunnen bijsturen (inrichten metingen, data combineren, rapportages en dashboards ontwikkelen).

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Business Architect

Harde eisen:

 • 5 jaar ervaring met bedrijfsarchitectuur / informatiearchitectuur / domeinarchitectuur;
 • 5 jaar ervaring met impactanalyses / business cases / solution architectuur;
 • Relevante afgeronde WO opleiding, bijvoorbeeld in bedrijfskunde, informatiekunde of informatiemanagement;
 • Ervaring met het uitvoeren van architectuurproducten gezien vanuit de business (5 Jaar);
 • Kennis van de nieuwste (digitale) ontwikkelingen in het communicatie landschap (3 Jaar);
 • Kennis van en ervaring met ontwikkelen van intranet en internet, gepersonaliseerde communicatie en content vanuit diverse databases ontsluiten op meerdere kanalen (3 Jaar);
 • Kennis van en ervaring met het ontwikkelen van een digitale werkplek (3 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Analytisch; -Creatief; -Overtuigingskracht; -Resultaatgericht; Samenwerken (communicatief en klantgericht); Pro-actief;
 • Relevante werkervaring binnen een grote administratieve organisatie;
 • Kennis en ervaring met architectuur methoden b.v. TOGAF, Novius Architectuur Methode, General Enterprise Architecture (GEA);
 • Kennis en ervaring met Archimate;
 • Kennis en ervaring met BiZZdesign Enterprise Studio.Ervaring met veranderportfolio’s;
 • Belangrijk bij de opdracht is dat de architect goed in staat is te denken vanuit de klant. Waar heeft de interne medewerker behoefte aan, waar heeft debelastingplichtige behoefte aan? Kennis van online trends en ontwikkelingen, en het talent om dit over en weer te vertalen (tussen klantbehoefte enonline ontwikkelingen). Denken vanuit de gebruiker, perspectief van de klant centraal stellen. Ook is het van belang dat de architect in staat is in desamenwerking de aansluiting te maken op de professionals met een communicatieachtergrond en de brug/vertaling te verzorgen tussenICT/informatiemanagement en communicatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-11 09:42:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden