Business Architect Proces- en productiebesturing | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Business Architect Proces- en productiebesturing is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-27
Startdatum:
13-02-2023
Verwachte einddatum:
31-10-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


€ 104.00


Sluitingsdatum aanvraag:
13-01-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Architect Proces- en productiebesturing

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Business architect Proces- en productiebesturing op basis van 32-36 uur.

Als businessarchitect proces- en productiebesturing ben jij de verbindende factor tussen verschillende stakeholders en weet je precies hoe je alle belangen bij elkaar kunt brengen. Jij zorgt voor een up-to-date bedrijfsarchitectuur voor het deeldomein proces- en productiebesturing. Naast de besturing van processen en productie, omvat die architectuur ook productieplanning, monitoring en herstel. Voor de productieplanning speelt een grote verbeterslag, waarbij jij zorgt dat deze voldoet aan de architectuurkaders en aansluit op de andere domeinen.

Dit doe je niet alleen. Binnen het team PPK werk je samen met drie professionals aan de gewenste ontwikkeling van proces- en productiebesturing, met als doel om de logistieke beheersing van de Belastingdienstprocessen en de data daarbinnen te verhogen. Samen zorgen jullie voor het uitwerken van concepten en kaders, geven jullie advies en zorgen jullie voor optimalisatie van processen en de inrichting van nieuwe of gewijzigde processen en de besturing ervan. Op deze wijze kan de organisatie zich in de gewenste richting ontwikkelen. Je hebt daarbij oog voor de procesaspecten zoals logistieke juistheid, tijdigheid, volledigheid en beveiliging.

Je treedt op als adviseur van het management en geeft richting aan het ontwerp en de inrichting van proces- en productiebesturing binnen de kaders van de concernarchitectuur en de domeinarchitectuur. Ook adviseer je collega-architecten op het onderwerp en zorg je ervoor dat de businessarchitectuur en de IV-architectuur synchroon lopen. Hiermee wordt het takenpakket:

 • Opzetten businessarchitectuur en businessprocessen functioneel beheer;
 • Opzetten businessarchitectuur en businessprocessen Zaakadministratie;
 • Opzetten businessarchitectuur en businessproces Integrale planning van klant tot klantprocessen (ism domein GKT).

Achtergrond:
Binnen de Belastingdienst is functioneel beheer ingericht conform BISL. In BISL vallen 2 onderdelen te onderkennen: Gebruiksbeheer en Functionaliteitenbeheer. We hebben het hier over Gebruiksbeheer, de beheersing van de productie nadat proces en ICT in productie gebracht zijn. Dit gaat dan over het plannen van de productie, monitoren hiervan, behandelen van uitval, herstellen van productie waar nodig, etc.

Naast voorgaande wil de Belastingdienst overstappen naar zaakgericht werken. De vertaling van de kaders die voor zaakgericht werken neergezet zijn naar de impact op proces- en productiebeheersing behoort ook tot het werkpakket. Kennis van Business Enterprise Studio en vaardigheid op het modelleren van businessarchitecturen zijn noodzakelijk.

De directie centrale administratieve processen(CAP)van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor massale (fabrieksmatige en kantoor) processen van klant tot klant, waarin transactieprocessen, toezichtsprocessen en inning als één geheel met elkaar samenwerken. Het binnen de afdeling Centrale Functies gepositioneerde team proces- en productiekwaliteit (PPK) is verantwoordelijk voor kaders en inrichting van de logistieke beheersing van deze samenwerkende processen. Een centrale positie binnen de belastingdienstorganisatie, omdat de gebruikers van de producten van dit team verspreid zitten over B/CAP, Douane een B/SSO F&MI.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Business Architect Proces- en productiebesturing

Harde eisen:

 • Ervaring met het ontwikkelen van plannings- en beheerprocessen rondom omvangrijke, geautomatiseerde transactie- en administratieve productieprocessen;
 • Aanwezige opleiding in businessanalyse;
 • Kennis van Business Enterprise Studio is noodzakelijk (2 jaar);
 • Vaardigheid op het modelleren van businessarchitecturen (3 jaar);
 • Ervaring met het ontwikkelen van (architectuur van) plannings- en beheerprocessen rondom omvangrijke, geautomatiseerde transactie- en administratieve productieprocessen (2 jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Organisatiesensitiviteit; -Analyseren; -Overtuigingskracht; -Netwerken; -Creativiteit;
 • Kennis van organisatieveranderings-, inrichtings- en procesprincipes en hebt ruime ervaring in het toepassen ervan;
 • BISL (raamwerk voor functioneel beheer);
 • Komt snel tot de kern, overzicht en resultaten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 3 of 4. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-10 12:21:44

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden