Business Analyst | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Business Analyst is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-904
Startdatum:
01-09-2024
Verwachte einddatum:
31-03-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
31-05-2024 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analyst

Achtergrondinformatie
Binnen Defensie is het van belang dat IT diensten langs de meetlat van Defensie zijn ontwikkeld, vastgelegd en beschreven. De continuïteit van de diensten staat voorop en de inzet dient gegarandeerd te zijn. De diensten van de afdeling COC2 en IV zijn gericht op de inzet van de KMar en beveiligde omgevingen. De scope waar COC2&IV mee te maken heeft is: COC2 systemen: nu 47 applicaties/ systemen momenteel I&V systemen: ongeveer 5 systemen schatten we in.

Binnen de afdeling COC2&IV is een team verantwoordelijk dat de achterstanden (Technical Debt) aan het beschrijven en borgen van de IT diensten (producten / software) wordt weggewerkt. Werkwijze / processen moeten geborgd gaan worden, zodat de staande organisatie de verbeteringen kan continueren.

Dit team dient de volgende zaken op te pakken.
1. Zorgen dat leveranciers, ontwikkelaars, beheerders, juiste en kwalitatief voldoende documentatie aanleveren / aanpassen bij elke verandering. Zoals (detail) functioneel ontwerp, (detail) technisch ontwerp, beheer en gebruikers handbedieningen release notes enz.
2. Het opstellen van een ‘template’ voor het vastleggen van de RBAC en IAM richtlijnen / autorisatiegroepen voor betreffende applicatie. En zorg dragen dat dit actueel gevuld blijft.
3. Per applicatie moet duidelijk zijn hoe omgegaan wordt met IDU (instroom, doorstroom en uitstroom) van medewerkers. Vooral indien dit afwijkt van de standaard.
4. Per applicatie moet duidelijk zijn of deze gebruik maakt van de standaard Backup voorziening of daar juist van afwijken. Inclusief een draaiboek voor de restore procedure.
5. Per applicatie moet aangegeven zijn wat er aan logging en monitoring plaatsvindt. Belangrijk is duidelijkheid over het doel van de logging en monitoring en de verschillende soorten die onderkent worden. Momenteel is hier veel onduidelijkheid over.
6. Alle applicaties staan geregisterd in de centrale Defensie CMDB, JIVC-Direct, waarbij er een ‘eenvoudig’ dashboard de status laat zien van diverse “kwaliteit” eisen m.b.t. tot elke applicatie. Dat zou ook een ‘eigen’ CMDB systeem kunnen zijn.
7. Maak een standaard (Visio) template, waarmee functionele datastromen (koppelingen) overzichtelijk weergegeven worden. Waarmee per applicatie de functionele gegevens stromen weergegeven kunnen worden.
8. Controleer of alle koppelingen van het systeem beschreven zijn in het technisch (detail) ontwerp.
9. Maak een kwaliteit controle procedure of de technische details ontwerpen per applicatie van het service team voldoen op het gebied van de actuele D300 ‘hardingen’, ‘policies’ en ‘security’ maatregelen. Is het volledig? En voer de procedure ook uit.
10. Start met het maken van processen / templates waar bovenstaande in kan worden opgenomen.

Dit bovenstaande is een korte weergave van zaken die het team op moet gaan pakken en borgen. Er zal veel afstemming nodig zijn om voortgang te kunnen maken.

Functieomschrijving
Binnen Defensie is het van belang dat IT diensten langs de meetlat van Defensie zijn ontwikkeld, vastgelegd en beschreven. De continuïteit van de diensten staat voorop en de inzet dient gegarandeerd te zijn. De diensten van de afdeling COC2 en IV zijn gericht op de inzet van de KMar en beveiligde omgevingen.
De business analist zorgt voor inzicht, overzicht, beschrijft, borgt, verbetert, draagt oplossingen aan, stemt af met de staande organisatie, maakt templates, vult CMDB, maakt en verbetert de huidige borging en draagt bij aan het team met inzichten en verbetervoorstellen om het proces te verbeteren. Met als doel dat de staande organisatie dit kan continueren.

Rapporteert aan (en stemt af met) de Senior Systeemmanager voor wat betreft de inhoud. Rapporteert voor wat betreft de voortgang aan de projectleider.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
1. CMDB op orde;
2. Beheer dossiers compleet en op orde;
3. Een betere sturing op Lifecycles;
4. 24/7 op basis van business continuity plannen;
5. Accreditaties op orde (achterstanden weg; continu proces in place;
6. GRIT: MKA migratie waar moet direct waar kan.

Organisatorisch

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Business Analyst

Harde-eisen

  • SAFE Product owner, SAFE Agilist, kennis en ervaring met cyber security, IREB gecertificeerd, ITIL4, kennis en ervaring met MS platforms;
  • Aantoonbare ervaring met het verzamelen en vertalen van requirements naar oplossingen voor test automation;
  • De kandidaat is in bezit van minimaal een afgeronde HBO diploma of beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring op HBO werk- en denkniveau;
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het vertalen van business analyses naar verifieerbare IT-oplossingen.

Wensen

  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met evolutionaire software ontwikkeling, zoals Scrum;
  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met PL-900: Microsoft Power Platform Fundamentals & PL-100: Microsoft Power Platform Apps Maker.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats van 10 juni tot 17 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Offsite werken bespreekbaar: Ja.

VGB: VGB Niveau A.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-27 10:01:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden