Business Analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Business Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1273
Startdatum:
09-10-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-09-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur.

Als Business Analist ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de huidige situatie van de IV keten van de FIOD en het verkrijgen van een gedeeld beeld over het betreffende veranderingsgebied. Je maakt gebruik van architectuur producten om het veranderingsgebied af te bakenen en organiseert workshops en interviews met belanghebbenden om acceptatiecriteria en input voor de toekomstige architectuur te verkrijgen. Je legt deze vast in epics en features en maakt een specificatie van de gewenste situatie, inclusief een procesontwerp van het bedrijfsproces. Je communiceert met de Architect over keuzes die impact hebben op de architectuur en levert een bijdrage aan epics, features en user stories waarin de requirements voor de geautomatiseerde ondersteuning van het verandergebied worden beschreven. Je speelt een verbindende rol tussen de modellenwereld van de architectuur en het Agile ontwikkelproces.

Achtergrond Opdracht
Als Business Analist ben je de verbinding tussen de keten, architectuur en portfolio, en de gebruikersorganisatie. Je analyseert de bestaande business processen binnen de IV keten van de FIOD en brengt de requirements vanuit het werkveld in kaart. Je vertaalt deze behoeften naar EPICS en features voor de ontwikkeling van functionaliteit, passend binnen de procesmodellen en gegevensmodellen volgens de bestaande kaders van de domein architectuur. Je werkt in het Programma doorontwikkeling digitale werkomgeving FIOD en zorgt ervoor dat technische, wetgevings- en bedrijfsvoeringsaspecten worden verwerkt in ontwerpproducten. Je werkt samen met de business- en procesarchitect.

Organisatorische context en cultuur
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt intern ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Er wordt echter ook gebruik gemaakt van externe oplossingen en expertise uit de markt. De IV-organisatie werkt aan de modernisering van het IV-landschap en zorgt voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

  • Bestuurlijke informatiekunde, Business proces management, bedrijfskunde
  • HBO/WO (3 jaar)

Wensen:

  • Competenties: Secuur en gestructureerd werken, bekendheid met de werkwijze van de belastingdiensten en het kunnen uitvoeren conform vastgestelde kaders
  • Aanvullende kennis: Kennis of ervaring met opsporingsprocessen, ervaring met Agile/Scrum werken, kennis en ervaring met werken volgens IT architectuur, brede IT kennis op basis van ruime ervaring met IT-ontwikkeltrajecten
  • Overige functiewensen: Onderdeel zijn van een hecht informatiemanagementteam en proactief de samenwerking zoeken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-13 07:58:39

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden