Business Analist | Utrecht

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2022-1275
Startdatum:
01-01-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
08-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Ministerie van Economische Zaken

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken opzoek naar een Business Analist op basis van 40 uur.

Je voert business (informatie) analyses uit op vraagstukken vanuit de business die te maken hebben met het Programma Verleningen (Erkennen, Registreren, Verlenen). De vraagstukken hebben een sterke IV/ICT component. Door in gesprek te gaan met de business betrokkenen (R&E, I, KCB, IM, Keuren O&O, COA en externen zoals Keuringsdiensten en COKZ) ) en het doen van organisatie onderzoek bepaal je de businessimpact. Je stelt vragen en achterhaalt de belangen en helpt bij het opstellen van business cases. Je inventariseert en analyseert de requirement van de business en gebruikers. Je maakt daarbij gebruik van experts vanuit verschillende afdelingen binnen de organisatie, zoals P&O, Juridische Zaken, informatie(data)specialisten, proces adviseurs of ICT. Op basis van jouw analyse en impactbepaling stel je een adviesdocument op, waarin je aanbevelingen doet voor veranderingen. Veranderingen hebben een impact op de systemen van NVWA. Jij analyseert de impact van de veranderbehoefte op de (bedrijfs) processen en applicaties. Je levert proces en gegevensmodellen op. Betreft in eerste instantie de inhuur specifiek op het gebied van Fytosanitair maar betreft in princiepe alle domeinen van de NVWA. De prioritering van de domeinen na Fyto hangt af van de uitkomst van de Business Case welke in Maart 2023 wordt opgeleverd.

Achtergrond:
Betreft inzet voor het inrichten van een Verleningen bij de NVWA. Verleningen in de brede zin zijn een kerntaak van de NVWA, maar per domein is het substantieel anders (of in het geheel niet) ingericht. Bij een aantal domeinen moet er met spoed een Tijdelijke Voorziening worden gebouwd omdat de huisige situatie niet langer houdbaar is en de NVWA geen of onvoldoende zicht heeft op zijn bedrijven of producten in de keten. De informatiepositie en -voorziening moet dan ook verbeterd worden. Om een verandering zowel inhoudelijk als ICT gerelateerd goed geïmplementeerd te krijgen (geborgd in werkwijze/processen van de organisatie) is binnen extra capaciteit nodig. Veel trajecten kunnen nu niet worden gestart omdat business analyse mist.

Organisatie:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving’.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

  • WO;
  • Ervaring met het uitvoeren van brede analyses en advisering (>3jr);
  • Ervaring met het opstellen van requirement, proces- en gegevensmodellen (>3jr);
  • Ervaring met het uitvoeren van analyses van horizontale thema’s over vele geledingen binnen een organisatie (>3jr).

Wensen:

  • Competenties: -Analyseren; -Omgevingsbewustzijn; -Organisatiesensitiviteit; -Plannen en organiseren; -Klantgericht; -Initiatiefrijk; -Samenwerken; -Resultaatgericht;
  • Kennis op het gebied van processen bij de NVWA is een pré;
  • Ervaring met vergelijkbare processen bij overheidsorganisaties is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-06 07:45:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden