Business-Analist / Projectleider | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Business-Analist / Projectleider is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-704
Startdatum:
01-06-2023
Verwachte einddatum:
17-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


€ 104,00


Sluitingsdatum aanvraag:
12-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business-Analist / Projectleider

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Business-Analist / Projectleider op basis van 32 uur per week. 

Als business-analist bij de Belastingdienst Directie Centraal Administratieve Processen (CAP), Cluster Innen & Betalen heb jij een belangrijke rol in het opwerken van data naar gegevens voor het ontwikkelen van Managementinformatie producten. Samen met onder andere data-engineers, business analisten en rapportage analisten bouw je oplossingen die voorzien in structurele informatiebehoeften van de business. Denk aan een dashboard met KPI’s over het functioneren van de Belastingdienst ten behoeve van verantwoording aan de directie en de politiek, maar ook aan stuurinformatie op basis waarvan een directiemanager of teamleider de capaciteit beter kan inzetten. Het cluster Inning is de ‘kassa van Nederland’. Het cluster Inning int belastinggeld en vult daarmee de schatkist van Nederland. Ook regelt het cluster dat toeslaggerechtigden hun toeslagen ontvangen of – wanneer nodig – terugbetalen. Cluster Inning vult daarmee bijna 85% van de staatskas. Het Cluster Inning bestaat uit ca. 1000 fte en zorgt voor het uitvoeren van de massale inning (in- en uitbetalen) voor de gehele Belastingdienst, (bijzondere) invordering voor toeslaggerechtigden, particulieren en MKB klein, het betalingsverkeer en de uitvalbehandeling van de (massale) inning.

Achtergrond Opdracht:
In jouw rol van projectleider speel je een rol van betekenis in de ontwikkeling van die reportingproducten, waarmee het management van de Belastingdienst de organisatie stuurt op weg naar de toekomst. Je maakt onderdeel uit van het MI team van cluster Inning . Je ontwikkelt nieuwe inzichten waarbij de uitdaging ligt in het schakelen tussen de business en het bouw team. Je zorgt samen met de andere experts in je team en de business voor het tot stand komen van producten waarvoor draagvlak is binnen die omgeving. Je hebt naast technische know-how aandacht voor verandermanagement en groepsdynamiek. Je ontwikkelt bijvoorbeeld heldere tijdlijnen of andere aggregaties uit complexe datastromen en je ontwerpt de inhoud van het informatieproduct. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat deze oplossingen en producten zodanig werken dat die stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productieomgeving. Je beschikt over hands-on ervaring op alle aspecten van MI-implementatie. Je werkt aan opdrachten in een team van ongeveer 10 collega’s. Jij werkt in een dynamische en prettige werkomgeving, waar hybride werken en ruimte voor innovatie de standaard is.

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

 

Eisen en wensen voor de functie Business-Analist / Projectleider

Harde eisen:

 • Informatiemanagement: Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde. Studies met een kwantitatieve onderzoekscomponent zoals sociologie of econometrie zijn ook welkom;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van SAS-VIYA, SAS EG of vergelijkbare tooling. Een expert op het gebied van ontwerp en bouw van dashboards en visualisaties in MI;
 • Ervaring met design thinking, rapid prototyping en agile/scrum is noodzakelijk Ervaring in het ontwerp van dashboards die “werken” is een must;
 • Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding of een academische opleiding Organisatie & Bedrijfskunde. Studies met een kwantitatieve onderzoekscomponent zoals sociologie of econometrie zijn ook welkom. 3 jaar;
 • Insiderregling is van toepassing.

Wensen:

 • Competenties: – initiatief; – analyseren; – resultaatgerichtheid; – samenwerken; – creativiteit. Herken jij jezelf ook hierin? Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je wilt resultaten behalen, zonder de goede relatie uit het oog te verliezen. Je schakelt graag snel: je bent dan ook stressbestendig en praktisch ingesteld. Je bent enthousiast en betrokken en je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin je in belangrijke mate kan bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan.
 • Je beschikt over recente en aantoonbare ervaring met programmeren en coderen in bij voorkeur in SAS;
 • Grondige kennis van SQL is een must;
 • Je beschikt over uitstekende Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheden;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met zeer grote en complexe dataomgevingen;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen van software, release-management en opleveren volgens acceptatiecriteria;
 • Een wo-diploma bij voorkeur in de richting van bedrijfskundige informatica, bedrijfseconomie of procesmanagement. Vaardigheden op het gebied van werkend krijgen van managementcontrol en gebruik managementinformatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 17 mei 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-09 08:22:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden