Business Analist P&O (3 FTE) | Utrecht

Sorry, deze opdradcht voor Business Analist P&O (3 FTE) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-135
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-02-2024 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist P&O (3 FTE)

Dit profiel heeft als basis het e-CF profiel Business Analyst: “Analyses the business domain and optimises business performance through technology application.”
Je zult vanuit jouw rol als business analist een bijdrage leveren aan de opdracht om in gezamenlijkheid met meerdere Defensie onderdelen te komen tot een vastgestelde en geborgde visie op de vervanging van de HR IT systemen. Lopende initiatieven en projecten moeten bijeen gebracht worden en er dient een ontwerp voor een nieuw HR IT landschap te worden opgesteld. Het uiteindelijke doel is om tot een vernieuwd HR IT landschap te komen ter ondersteuning van de gehele Defensie organisatie.

Takenpakket:
1. Inventariseren huidige processen binnen het P&O domein en de vertaling daarvan naar de huidige en toekomstige IT;
2. Adviseren over de impact van beoogde wijzigingen in de processen op het P&O datamodel;
3. Afstemmen van de oplossingen en architectuur met enterprise en solution architecten;
4. Vertaling van de behoefte vanuit gebruikers, werkzaam binnen P&O domein binnen Defensie, naar use cases en flows van gegevens;
5. Uitwerking van gebruikersbehoefte en technische eisen naar een geprioriteerd PvE t.b.v. verwerving van de oplossing;
6. Monitoren en afstemmen tussen projecten en initiatieven waarvoor een afhankelijkheid bestaat;
7. Bijdrage leveren aan de uitwerking van projectvoorstellen met input van specialisten van verschillende betrokken afdelingen/stakeholders;
8. Bijdrage leveren aan het toetsen van de naleving van de gekozen architectuuroplossing en enterprise architectuur tijdens de realisatie- en implementatiefase van een project;
9. Adviseren over oplossingen voor knelpunten tijdens de realisatie- en implementatiefase van een project.

Achtergrond

De geschetste werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling Personele, Organisatie en Medische IT organisatorisch ondergebracht binnen het Joint IV Commando (JIVC) van het Commando Materieel en IT (COMMIT). De afdeling POM IT draagt op basis van diepgaande kennis van bedrijfsvoering gebruikers- en instandhoudingsprocessen bij aan de vertaling van eisen en wensen naar concrete specificaties, hetzij t.b.v. een eigen software-ontwikkeltraject dan wel t.b.v. een extern aan te besteden ontwikkelopdracht. De afdeling levert tevens (ook on site) support op de door de afdeling geleverde systemen en levert technische assistentie bij de implementatie en vervanging van deze systemen.

De business analist zal in ieder geval ten dele werkzaam zijn binnen het Programma Vernieuwing HR IT waar de afdeling POM IT aan bijdraagt. Dit programma beoogt door de vervanging van een 60-tal applicaties, om hiermee nieuwe functionaliteiten te realiseren die nodig zijn om deze HR ambitie te faciliteren. De aandachtsgebieden binnen het programma beslaan de volle breedte van het Personeel en Organisatiedomein voor de hele Defensie organisatie. Denk daarbij aan applicaties en functionaliteiten ten behoeve van werving en selectie, talent management, personeelsmanagement maar ook payroll en welzijn. Het programma is daarmee één van de vijf grootste IT-programma’s van Defensie.

Organisatie

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist P&O (3 FTE)

Harde-eisen

 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het analyseren van bedrijfsprocessen en bijbehorende informatiebehoefte en het zorgen voor de meest passende informatiestructuur. Daarbij het integreren van de juiste informatiestructuur in de bedrijfsomgeving en het controleren van informatie en kennis om waarde voor het bedrijf te creëren.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het benutten van kennis en ervaring om bestaande ICT-processen en -oplossingen te onderzoeken t.b.v. analyse van een fit met de toekomstige behoefte. Daarbij aanbevelingen doen op basis van beredeneerde argumenten.
 • De kandidaat is in staat om betrouwbare relaties op te bouwen met klanten en hen helpen hun behoeften duidelijk te maken. Daarbij het gebruikmaken van een brede specialistische kennis van de activiteiten van de klant om mogelijke oplossingen voor de zakelijke behoeften te bieden.
 • Kandidaat heeft minimaal jaar 3 ervaring met het gebruik maken van specifieke kennis om
  relevante ICT-technologie en – specificaties te definieren die kunnen worden ingezet bij de bouw van meerdere IT-projecten, toepassingen of instrastructuurverbeteringen.
 • De kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op HBO werk- en denkniveau.
 • De kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als Business Analist in complexe IT-projecten/programma’s.
 • De kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar ervaring met opgedane analyses te vertalen naar een gedegen advies.

Wensen

 • De kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van het takenpakket (zie opdrachtomschrijving) binnen een programma- cq. multiprojectmanagement omgeving.

 • De kandidaat bij voorkeur kennis en ervaring van Personele- en Organisatiesystemen in combinatie met een HR achtergrond.

 • De kandidaat heeft bij voorkeur affiniteit met wet- en regelgeving, normen en standaarden (o.a. privacy & security) binnen het P&O domein.

 • De kandidaat is bij voorkeur geïnteresseerd in trends en innovaties binnen het P&O domein en/of aanpalende domeinen.

 • De kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het interpreteren van de kaders en richtlijnen van IT-architectuur.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-02-06 09:41:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden