Business Analist | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2022-0182
Startdatum:
09-02-2022
Verwachte einddatum:
08-02-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10-02-2022 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Nationaal Coördinator Groningen op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur per week. 

Als Business analist zorg jij ervoor dat organisatorische processen en behoeften vanuit de organisatie worden vertaald naar user stories die opgepakt kunnen worden door de ontwikkelaars van BKG. Hiervoor zoek en herken je belangrijke informatie, rafel je vraagstukken uiteen en leg je verbanden tussen gegevens. Als Business Analist weet je feiten, meningen en ideeën in begrijpelijke taal mondeling en schriftelijk uit te leggen. Daarnaast leg je makkelijk contact met verschillende stakeholders, heb je affiniteit met IT en kun je goed inspelen op veranderingen binnen de organisatie. De business analist rapporteert aan de Product Ower BKG.

Opdrachtgever:
In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. NCG werkt hiervoor samen met de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk.

Het team Informatievoorziening (IV) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en voert regie op exploitatie en verandering, zodat de informatievoorziening maximaal aansluit op de bedrijfswensen en de formele vereisten (bijvoorbeeld Archiefwet).

Binnen het IT landschap van NCG zijn er meerdere applicaties die het primaire proces ondersteunen. Er worden twee kernsystemen gebruikt, te weten: NCG2020 en het Rijkszaaksysteem Bouwen Kansrijk Groningen (BKG). Er is een dringende noodzaak om NCG2020 uit te faseren. Daarmee streeft NCG IT / IV er naar om de BKG applicatie door te ontwikkelen. Zowel het uitfaseren van NCG2020 als het ontwikkelen en implementeren van het BKG systeem vormen het programma BKG, één van de belangrijke pijlers binnen de IV veranderkalender.

Het programma wordt begeleid door het programmateam BKG, waarin de scrumteams één van de sporen is.

Het BKG systeem wordt door de scrumteams op een Agile manier ontwikkeld. De business analisten vertalen de wensen en behoeften vanuit de organisatie naar systeem requirements/ user stories en de ontwikkelaars realiseren deze user stories in sprints van 2 weken. Voordat de nieuwe functionaliteit in productie gaat, wordt de functionaliteit getest en vindt er met de business een acceptatietest plaats. Na elke sprint volgt een demo waarin de gerealiseerde en de niet gerealiseerde stories worden besproken met de business. Tot slot wordt de functionaliteit in productie gezet en neemt functioneel beheer het beheer over en verzorgt eventuele trainingen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je beschikt aantoonbaar over WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Business Analist of een soortgelijke functie.

Wensen:

  • Mate waarin je ervaring hebt als Business Analist of een soortgelijke functie;
  • Mate waarin je ervaring en kennis hebt binnen de versterkingsoperatie. Het is een pré als de kandidaat bekend is met de organisatie, de processen en het IT landschap van de opdrachtgever;
  • Mate waarin je over de gevraagde competenties en vaardigheden beschikt (toetsbaar op basis van cv, motivatie en/of mogelijk sollicitatiegesprek);
  • Mate waarin je ervaring hebt met veranderprojecten en het managen van weerstand.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-08 14:05:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden