Business Analist | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2022-1258
Startdatum:
12-12-2022
Verwachte einddatum:
11-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
01-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn namens onze klant opzoek naar een Business Analist op basis van 36 uur.

NCG heeft een groot aantal processen ingericht om deze operatie aan te sturen, te volgen en er over te kunnen rapporteren. Deze processen zijn nog volop in ontwikkeling. Nieuwe afspraken en wet- en regelgeving hebben impact op de processen. Deze processen worden steeds meer ondersteund door IT oplossingen die NCG momenteel ontwikkelt – zelf of in samenwerking met leveranciers.

In dit perspectief heeft NCG IT behoefte aan een Business Analist die zich in wil zetten voor de realisatie van een Bewonersportaal. Een portaal waarin bewoners/eigenaren inzicht krijgen in hun situatie en toegang kunnen krijgen tot belangrijke correspondentie. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het verzamelen van behoeften en het omzetten van deze behoeften naar (niet) functionele eisen aan het portaal. Daarnaast ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de realisatie van het Bewonersportaal door middel van scherpe analyses, inhoudelijke aansturing van de leveranciers, toetsing van de realisatie van behoeften en het samen met eindgebruikers verifiëren van gerealiseerde functionaliteit.

Wat je precies gaat doen?

 • Je brengt de behoefte van de eindgebruikers en interne organisatie in kaart;
 • Je vertaalt deze naar waarde voor de bewoners in het gebied en de organisatie;
 • Je analyseert, beschrijft en modelleert business processen;
 • Je verzamelt en analyseert (niet) functionele eisen;
 • Je werkt samen met de ontwikkelteams bij het realiseren van deze (niet) functionele eisen;
 • En je bepaalt de impact van voorgenomen veranderingen.

Als Business Analist word je aangestuurd door de Projectleider Bewonersportaal. Je behoort daarmee tot het project management team, onderdeel van de afdeling IV. Naast dit project is het de wens van NCG IT dat je ook in te zetten bent op andere gerelateerde IT projecten, als de tijd dit toelaat.

Organisatie:
In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt onze klant aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. Onze klant werkt hiervoor samen met de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk. Het team Informatievoorziening (IV) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en voert regie op exploitatie en verandering, zodat de informatievoorziening maximaal aansluit op de bedrijfswensen en de formele vereisten (bijvoorbeeld Archiefwet). Het gaat hierbij om meer dan 27000 adressen waarvan bepaald moet worden of en hoe ze versterkt gaan worden. Nationaal Coördinator Groningen is de organisatie die deze grote en complexe versterkingsoperatie coördineert. De organisatie is erg in ontwikkeling en volop in beweging.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Kandidaat heeft minstens 3-5 jaar ervaring met het uitwerken van klant eisen en wensen t.b.v. realisatie van klantgerichte portalen.

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met analyse en realisatie gebruikersbehoeften in portaaltechnologie (bij voorkeur Drupal)(30 pt);
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft in vertaling gebruikersbehoeften naar onderliggende koppelingen (data & documenten)(30 pt);
 • Mate van beheersing competenties als analyserend vermogen, overtuigingskracht, besluitvaardigheid, organisatiesensitiviteit, resultaatgerichtheid en abstract/conceptueel denken(20 pt);
 • Mate van ervaring/affiniteit met de organisatie(10 pt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-30 10:21:45

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden