Business Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1495
Startdatum:
20-11-2023
Verwachte einddatum:
19-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
08-11-2023 15:30
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

De business analist is onderdeel van een projectteam en een scrum team. Hier werkt de business analist aan de herbouw van verschillende producten. De business analist staat naast de product-owner, en vertaalt vragen en wensen naar concrete, goed doordachte oplossingen/ontwerpen, waarin aandacht is besteed aan het rendement (verschillende alternatieven zijn afgewogen).
Taken en verantwoordelijkheden:
– Het uitvoeren van analyses op processen en informatie
– Het opstellen van ontwerpen en userstories
– Het bewaken van de samenhang tussen userstories
– Het afstemmen van oplossingsrichtingen met KOOP-architecten
– Het (ondersteunen bij) testen van gerealiseerde oplossingen
– Het deelnemen aan SCRUM-ceremonies
– Het (ondersteunen in) inhoudelijk aansturen van leveranciers
– Het uitvoeren van impact-analyses ihkv het project-change-proces
– Het begeleiden van werksessies met gebruikers
– Het ondersteunen van de implementatiemedewerker bij trainingen
– Het ondersteunen van de functioneel beheerder in de omgang met vragen en wensen

Achtergrond:

Het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheids Publicaties (KOOP) is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren. Deze zijn te vinden op de portal officielebekendmakingen.nl. We staan aan de vooravond om de hele keten Officiele Publicaties te herbouwen en veilig te stellen voor de komende 10 jaar. Daartoe zal een projectteam inclusief scrum team worden ingericht.

Binnen het genoemde scrum team is behoefte aan een business analist die requirements verzamelt en deze vertaalt naar epics, features en bouwbare user stories en specificaties voor de ontwikkeling binnen het Scrum team. KOOP hanteert de SAFe methodiek, we gaan ervan uit dat de business analist hiermee bekend is en zich hieraan conformeert.

KOOP wil verbeteringen doorvoeren om zowel de kwaliteit van de software als de kwaliteit van het ontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van de Agile ontwikkelmethodiek wil KOOP hiervoor een belangrijke randvoorwaarde invullen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair Scrum team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vereisten. De business analist maakt onderdeel uit van het scrum team.

Organisatie:

Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud.

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

  • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie), up to date antivirussoftware en een t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau en heeft ervaring als business analist, informatie analist of soortgelijke rol. (5 jaar ervaring)

Wensen:

  • Kandidaat heeft kennis van/ervaring met specificeren van Features/User Stories in een Agile omgeving met Scrum teams.
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring heeft met het opzetten van features/stories voor een herbouw/nieuwbouwtraject (en niet slechts voor doorontwikkeltrajecten).
  • Kandidaat heeft kennis van/ervaring met analyseren van bedrijfsprocessen, beschrijven van werkprocessen (in bijvoorbeeld BPMN).
  • Kandidaat heeft kennis van/ervaring met op XML-gebaseerde processen.
  • Kandidaat heeft kennis van processen voor de publicatie van officiele documenten.
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
  • Je beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met beveiliging, versleutelde harde schijf (encryptie), antivirussoftware en een stabiele internetverbinding t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-06 08:05:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden