Business Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-999
Startdatum:
07-08-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 115,00


Sluitingsdatum aanvraag:
10-07-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
De Senior Wetsanalist gaat aan de slag met de interpretatie van wet- en regelgeving en vertaling van deze wet- en regelgeving naar de digitale uitvoeringspraktijk op basis van Wetsanalyse. Een goede vertaling van wetgeving naar de digitale uitvoeringspraktijk vergt precisie bij de interpretatie van wetgeving en bij de vastlegging van de betekenis en structuur ervan. De Senior Wetsanalist werkt in een multidisciplinaire teams samen met onder meer juristen, (dataprivacy-) experts, kennismodelleurs en architecten / IT-experts.

Je hebt kennis en expertise van kennismodelleren. Bij voorkeur ook van feiten gebaseerd modelleren (ORM, FCO-IM, e.d.). Maar vooral neem je veel kennis er ervaring mee met het proces van wetsanalyse (gebaseerd op de cyclus zoals besproken in het boek Wetsanalyse van Anouschka Ausems) om ons te helpen naar een standaard methodiek van werken binnen JenV. Naast een helder analytisch vermogen is het werk dus gericht op de interactie met domeindeskundigen en voornamelijk juristen. Je moet daarbij altijd verantwoording afleggen over de gemaakte keuzes. Dit gebeurt door het expliciteren van de rationale bij elke keus. Dat is immers ook onderdeel van de kennis die geëxpliciteerd wordt. Wij zoeken experts met aantoonbare ervaring die met onze materiedeskundigen helpt bij een eerste PoC voor de AVG wetgeving met als doel te komen tot faciliteiten om als methodiek breder in te kunnen zetten binnen JenV.

Omdat wetsanalyse verschillende fasen kent met verschillende betrokkenen zal de inzet in uren gedurende de PoC kunnen variëren.

De business analist is een adviseur voor de inrichting van bedrijfsprocessen, de bedrijfsvoering en de daarvoor benodigde informatievoorziening. De business analist analyseert (de behoeften aan) informatie en informatiesystemen, uitgaande van de eisen aan de bedrijfsprocessen en de workflow daarbinnen. In het verlengde daarvan wordt meegewerkt aan het vaststellen en verbeteren van de informatievoorziening in het algemeen en aan specifieke of individuele informatiesystemen om daarmee bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. Bij SAFe is de business analist is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het opstellen van de business epics op portfolio niveau. In die hoedanigheid vormt deze rol een belangrijke schakel tussen de bedrijfsvisie aan de ene kant, en de realisatie van de bedrijfsdoelen die deze visie invullen anderzijds.
Op corporate dan wel domein portfolio niveau zal de Business Analist samen met de Enterprise architecten een team vormen die samen als team zorgdragen voor opstellen van epics, om zodoende de organisatie van werkvoorraad te voorzien. Het team kan werken als team, maar de kanban werkwijze past hier ook. In elk geval visualiseren zij de voortgang van alle epics middels een fysiek kanban bord. Voor die epics die de business analist opstelt kan hij de rol aan van epic owner aannemen.

Organisatie:
Rijksbreed loopt programma Open op Orde. Binnen het departement van Justitie en Veiligheid wordt op het onderwerp Datakwaliteit nauw samengewerkt met de CDO van JenV. Vanuit de CDO wordt gewerkt aan realisatie van een JenV Afsprakenstelsel Gegevens. Onderdeel hiervan is een methodiek van werken voor wetsanalyse. Voor dit traject zoeken we een ervaren senior wetsanalist.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

  • De kandidaat beschikt over minimaal WO werk -en denkniveau;
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in kennis modellering;
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met wetsanalyse;
  • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbaar gewerkt met I know tooling als vastleggingen rondom wetsanalyse;
  • De kandidaat dient minimaal een voldoende te scoren op alle gestelde interviewcriteria om in aanmerking te komen voor gunning.

Wensen:

  • De mate van aantoonbare werkervaring in kennis modellering. (Omschrijf dit duidelijk in het cv middels opsomming of arcering) (20%). Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt;
  • De mate van aantoonbare werkervaring in wetsanalyse. (Omschrijf dit duidelijk in het cv middels opsomming of arcering) (20%). Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt;
  • De kandidaat bezit een certificaat van gevolgde Iknow cursussen (20%);
  • Uit het gesprek blijkt dat de kandidaat is gemotiveerd om voor het programma Open op Orde te werken (25%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-10 07:01:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden