Business Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Business Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-844
Startdatum:
01-07-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
06-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur.

Bij SodM lopen veel interessante IV-trajecten en om in de behoeften te kunnen voorzien zijn wij op zoek naar een ervaren Business Analist die het bestaande team van Business Analisten tijdelijk komt ondersteunen. Als Business Analist in het team Informatiemanagement werk je op het snijvlak van business en ICT. Je maakt de vertaalslag van business naar IT en zorgt ervoor dat deze naadloos op elkaar aansluiten. Samen met een aantal collega’s zorg je ervoor dat de ruim 140 medewerkers van SodM maximaal worden ondersteund door de processen en ICT systemen in het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Jij wordt verantwoordelijk voor diverse projecten en werkzaamheden rondom de vormgeving en doorontwikkeling van de IV-omgeving. Je vertaalt de wensen van business naar IV-oplossingen en vice versa. Je schakelt met gebruikers om specificaties op te stellen, en je bent in staat om allerhande IV-ontwikkelingen te implementeren in de organisatie. Je bedenkt innovatieve oplossingen en krijgt de kans om jouw goede ideeën in de praktijk te brengen. Je onderhoudt contact met stakeholders binnen de hele organisatie en zorgt ervoor dat de juiste uitbreidingen en aanpassingen op systemen ontwikkeld en geimplementeerd worden. Jij zorgt voor verdergaande standaardisatie op het gebied van data zoals metadata, datakwaliteit, etc.

Jij bent een Business Analist die veel feeling met business en ICT heeft. Je gaat proactief op zoek naar informatie, verbeterpunten en oplossingen. Je wilt processen graag verbeteren en bent creatief in het vinden van de beste oplossing. Je hebt een flexibele hands-on instelling en vindt het niet moeilijk om op mensen af te stappen. Je kunt goed luisteren, bent begripvol, denkt mee en je hebt een dienstverlenende instelling. Je bent zelfstandig in staat om jouw takenpakket uit te voeren. Daarnaast ben je communicatief zeer vaardig en je beschikt over voldoende projectmanagerskwaliteiten om grip te houden op de voortgang van jouw werk. Jij bent gedreven om samen met het team binnen de afdeling IM de SodM organisatie verder te professionaliseren op het gebied van IV. De Business Analist rapporteert aan het Hoofd Informatiemanagement.

Achtergrond:
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is de Rijkstoezichthouder op de winning, opslag en transport van delfstoffen, zoals olie, gas, zout maar ook aardwarmte en wind op zee. SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij de energiewinning en het benutten van de ondergrond, nu en in de toekomst.

SodM is volop in ontwikkeling. Het IT landschap ontwikkelt mee en wordt steeds groter en complexer. In 2018 werd het nieuwe Rijkszaaksysteem HAVIK ingevoerd waardoor we nog zaak- en procesgerichter kunnen werken. SodM is in januari overgestapt naar een nieuwe document management systeem en er zijn nog diverse kleinere applicaties en trajecten die ervoor zorgen dat er continue focus nodig is. Daarnaast communiceert SodM steeds meer naar buiten, waardoor het belangrijker wordt dat medewerkers goed worden ondersteund door de IT voorzieningen en tevreden gebruikers zijn. Tevens wordt het rijksbrede programma “Transparantie in Informatiehuishouding” (TiI) uitgerold waar ook SodM invulling aan geeft. Binnen dit traject valt ook de nieuwe Wet Open Overheid. Bij SodM werken momenteel ruim 140 medewerkers.

Organisatie:
Staan voor veiligheid en gezondheid van burgers en werknemers, bescherming van het milieu en zorg voor onze natuurlijke hulpbronnen. Dat is de missie voor het toezicht dat SodM houdt op de delfstoffenwinning in Nederland.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Informatica of Informatiemanagement of gelijkwaardig;
 • BiSL of gelijkwaardig;
 • Werkervaring als bsuiness/informatie analist (3 jaar);
 • HBO+ werk & denkniveau.

Wensen:

 • Ruime ervaring met het ondersteunen van gebruikers;
 • Leergierige proactieve insteek. Zelfstandig kunnen werken;
 • Kennis en ervaring met document management systemen is een pré;
 • Ervaring met implementeren van IV-toepassingen is een pré;
 • Kennis en ervaring met business intelligence en/of business proces management is een pré;
 • Kennis van en ervaring met GIS is een pré;
 • Kennis van projectmanagement is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 8 en 16 juni. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-01 12:31:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden