Business Analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0755
Startdatum:
01-07-2022
Verwachte einddatum:
31-10-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27-06-2022 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Business Analist op basis van 36 uur per week. 

Tijdelijke Business Analist werkzaamheden op het gebied van Identity en Access Management. Als senior Business Analist ga je methodisch te werk en identificeer je klant- en gebruikersbehoeften zowel op tactisch en operationeel niveau en vertaal je deze vanuit de business naar bruikbare oplossingen. Je identificeert, analyseert en specificeert de requirements van de opdrachtgever en de business. Ook zorg je ervoor dat de requirements duidelijk, bruikbaar en doeltreffend zijn voor de Agile teams, een projectteam, (software)leverancier en/of andere stakeholders. Als senior business analist zie je kansen om de bedrijfsprocessen te analyseren en te verbeteren.

We zoeken iemand die de vraag achter de vraag achterhaalt, denkt en handelt vanuit de klant en gebruiker, een sterke affiniteit heeft met IT, die houdt van complexiteit, nieuwsgierig is/ goed kan luisteren en goed is in het analyseren van complexe (bedrijfs-)processen.

Werkzaamheden:

 • Probleemanalyse en omgevingsonderzoek;
 • Haalbaarheidsstudie en het ontwikkelen van business casesl
 • Procesanalyse en -verbetering;
 • Requirements engineering.

Achtergrond opdracht:
In de komende jaren wordt gewerkt aan de implementatie van de IAM strategie.

Hiertoe wordt gewerkt aan:

 • Identiteitenbeheer op orde brengen;
 • Provisioning veilig en betrouwbaar maken;
 • Bevoegdhedenbeheer inregelen;
 • Authenticatie doorontwikkelen;
 • Governance inregelen.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Kennis van Identity en Access Management;
 • Kennis van Identity en Acces Management ( 4 jaar);
 • Ervaring als Business Analist ( 3 jaar).

Wensen:

 • Academisch werk- en denkniveau Kan een duidelijke visie vormen op het werk van de business analist binnen de organisatie en kan dit goed uitdragen;
 • Je beschikt over een certificaat volgens het internationaal erkende BCS of een equivalent daarvan Je hebt royale ervaring opgebouwd in het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes op strategisch, tactisch en operationeel niveau van de business naar bruikbare oplossingen en in het stroomlijnen van processen Ervaring met analyseren, opzetten en begeleiden van, en adviseren over, complexe veranderingstrajecten in grote organisaties (bij voorkeur binnen de overheid) Duidelijke visie vormen op het werk van de business analist binnen de organisatie Aantoonbare ruime ervaring in het je eigen maken van nieuwe en onbekende onderwerpen Aantoonbare ruime ervaring als Business Architect in alle fasen van een project in zowel Agile als waterval omgevingen Ervaring met het werken binnen een complexe (politiek) bestuurlijke omgeving waarbij meerdere organisaties in ketens samenwerken Ruime ervaring met het werken in grote organisaties en het opbouwen van een effectief netwerk daarbinnen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-22 06:04:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden