Business analist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0088
Startdatum:
01-03-2022
Verwachte einddatum:
01-03-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26-01-2022 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op zoek naar een Business analist op basis van 36 uur per week. 

Achtergrond: In 2022 zal er binnen NCSC diverse nieuwe IV producten en diensten gerealiseerd worden met focus op werkprocesautomatisering en de realisatie van een dienstverleningsportaal . Dit heeft impact op werkprocessen binnen het NCSC, het IV landschap, de informatiehuishouding en gegevensmanagement. Het NCSC zoekt daarom een analist die dicht tegen de processen zit en die processen en wensen analyseert en vertaalt in IV-voorzieningen. 

De business analist is een adviseur voor de inrichting van bedrijfsprocessen, de bedrijfsvoering en de daarvoor benodigde informatievoorziening. De business analist analyseert (de behoeften aan) informatie en informatiesystemen, uitgaande van de eisen aan de bedrijfsprocessen en de workflow daarbinnen. In het verlengde daarvan wordt meegewerkt aan het vaststellen en verbeteren van de informatievoorziening in het algemeen en aan specifieke of individuele informatiesystemen om daarmee bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. De kandidaat heeft ervaring met de business en het opstellen van business requirements e.d.

De business analist zorgt daarmee ook dat business analyse verder geïmplementeerd en geborgd wordt binnen de organisatie. De business analist zorgt tevens dat zowel horizontaal (business – IT) als verticaal (operationeel, tactisch, strategisch) met elkaar verbonden worden in relatie tot vertalingen naar IV-oplossingen.

Organisatie:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. 

 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Een afgeronde HBO opleiding of hoger;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als business analist, informatie analist, requirements analist of procesanalist;
 • Je hebt veel affiniteit met IT, houdt de laatste ontwikkelingen bij en bent conceptueel in staat om analyses te vertalen naar IT oplossingen;
 • Je hebt affiniteit met het cyberdomein;
 • Je hebt BCS en/of IREB business analyse certificaten, zoals BISL;
 • Je beschikt over Agile/SCRUM ervaring en certificering en je hebt ervaring in het werken in Agile teams;
 • Je bent doortastend en een zelfstarter, klantgericht en samenwerking gericht;
 • Je bent initiatiefrijk en je beschikt over organisatie en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Competenties: – Je bent doortastend en een zelfstarter, klantgericht en samenwerking gericht; – Je bent initiatiefrijk en je beschikt over organisatie en bestuurlijke sensitiviteit; – Natuurlijk ben je zowel schriftelijk als mondeling zeer vaardig in de Nederlandse taal.

Wensen:

 • Kandidaat is, na afronding van het veiligheidsonderzoek (dit duurt maximaal 8 weken) beschikbaar binnen. Geef aan binnen hoeveel weken je beschikbaar bent;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat ervaring als business analist, informatie analist, requirements analist of procesanalist. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat relevante kennis en ervaring heeft met Agile/Scrum, en werken in agile teams. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Geef aan hoeveel kennis en ervaring de kandidaat heeft binnen het cyberdomein/cybersecurity. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat ervaring heeft als analist binnen de overheid. Geef aan hoeveel jaar ervaring.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-01-21 09:05:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden