Business Analist | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Business Analist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-990
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
14-07-2023 23:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Business Analist

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Business Analist op basis van 32-36 uur.

Als business analist bij de Douane ga jij de uitdaging vinden in het vertalen van de processen/ wijzigingen vanuit de wetgeving en/of klantwens naar een opdracht richting de scrum teams. Je maakt processen efficiënter wat resulteert in een betere werkomgeving voor onze Douaniers! Samen met het ketenteam ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van de informatievoorzieningen (IV). Dit doe je hybride vanuit huis en twee dagen per week vanuit ons kantoor in Apeldoorn. Als business analist heb je een overview over de processen en de bijbehorende IV-voorziening van de keten TGR, inclusief de raakvlakken met de twee andere andere procesketens en externe organisaties. Je vertaalt de proceswijzigingen (zowel wensen uit de business, als nationale en Europese wetswijzigingen) naar concrete features, i.s.m. de scrum teams. Je ondersteunt de stakeholders met het formuleren en opstellen van de eisen, wensen, verbeteringen van het proces en acceptatiecriteria. Daarnaast ondersteun je de productowners bij de formulering en het opstellen van features en draag je bij aan het opstellen van de Definition of Done voor een feature. Je zorgt dat dit verder wordt opgepakt door de scrum teams en coacht deze bij het toepassen ervan.

Achtergrond
De Douane is een dynamische organisatie die met name zorgt voor efficiente afhandeling van in- en uitvoer van goederen buiten de EU grenzen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de systemen die nodig zijn om dat werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Je gaat als business analist aan de slag voor onze IV/Douane-organisatie die verantwoordelijk is voor alle ICT-voorzieningen van de Douane. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment namelijk door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. De ontwikkeling van nieuwe applicaties en het verbeteren of uitbreiden van bestaande applicaties in de keten TAAK vindt kort-cyclisch plaats m.b.v. SAFe/Agile-ontwikkelmethoden. Binnen de keten zijn meerdere multidisciplinaire teams werkzaam. Teams bestaan uit een mix (multidisciplinair) van ontwikkelaars, aangevuld met een scrummaster en productowner. Gemiddeld zijn de teams 8 man groot. Samen met jouw team bestaande uit een ketenregisseur, ketenproducent, IT-architecten en business analisten ben je de linking pin tussen portfoliomanagement en de multidisciplinaire scrum teams. De werkzaamheden liggen zowel aan het begin van het proces als bij ondersteuning van de multidisciplinaire teams tijdens de implementatie.

Organisatie
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Business Analist

Harde eisen:

  • WO bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • Informatiemanagement;
  • Werkzaam als business analist in vergelijkbare omgeving ( 4 jr );
  • Leading SAFe certificaat;
  • Nederlandse en Engelse spreek- en schijfvaaridgheid.

Wensen:

  • Competenties: Resultaatgerichtheid; Omgevingsbewustzijn; Analyseren; Samenwerken; Organisatiesensitiviteit.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-06 09:10:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden