Senior Business analist | Amsterdam

Functie omschrijving

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Dat is zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met een uitgebreid netwerk van tram-, bus- en metrolijnen en veerverbindingen over het IJ zorgt GVB dat alle reizigers veilig, snel en comfortabel op hun plaats van bestemming komen. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. GVB staat midden in de Amsterdamse samenleving, met al haar dynamiek en ontwikkelingen, en wil het beste openbaar vervoerbedrijf van Nederland worden. Wij doen er alles aan om dat te bereiken. In de missie, visie en strategie van GVB staat de reiziger centraal en streven wij naar groei van het aantal reizigers en afname van de subsidieafhankelijkheid. En wíé is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top 3 van Beste Werkgevers van Amsterdam schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 3.750 collega’s sky high is en het personeelsverloop opvallend laag is? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever die verbindt. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de openhartige en directe Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s.
 
Rail Services (RS) is verantwoordelijk voor onder meer:
– het maken van het meerjarenonderhouds- en vervangingsplan;
– gepland onderhoud aan infrastructuur zijnde baan, energievoorziening, systemen en stations;
– het verhelpen van storingen en calamiteiten; uitvoeren van onderhouds- en vervangingsprojecten en het faciliteren van zowel interne- als externe projecten. 

Voor Rail Services zoeken wij een business analist. De kerntaken van de business analist zijn;- Het onderzoeken, structureren en vastleggen van de eisen wen wensen van en informatie behoefte voor business processen gerelateerd aan beheer en onderhoud van de metro railinfrastructuur.- Vastleggen van Requirements om Software (ICT tooling) ontwikkeling en inrichting mogelijk te maken- Het adviseren over mogelijke oplossingsrichtingen.Verdere taken;-Het vaststellen en analyseren van business visie en wensen op tactisch en operationeel niveau in relatie tot een concrete behoefte;-Analyseren en adviseren t.a.v. organisatorische en procesmatige gevolgen;-Het vertalen van behoeften van de business in voorgestelde oplossingen passend binnen de kaders van GVB, gemotiveerd per alternatief.-Het overzien van afhankelijkheden en randvoorwaarden binnen en tussen projecten, strategische ontwikkelingen en gevraagde wijzigingen;-Het opstellen van impactanalyses inclusief beheers-aspecten;-Het opstellen van business requirements voor systemen en processen;-Het vastleggen en (her-)ontwerpen van processen;-Het mede opstellen van business cases;-Adviseren bij de implementatie van gewijzigde processen en systemen.

Functie eisen

Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma aangevuld met een opleiding in architectuurmethode (bijv IAF of TOGAF), opleiding in Agile/Scrum werken en ITIL.
Je bent een teamwerker, vasthoudend en overtuigd en uiteraard een communicator.
Verder heb je;
-Ervaring met het begeleiden van de business bij het vaststellen van visie en doelen;
-Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van business-IT-alignment;
-Focus op ITIL en  business processen van een onderhoud en beheer organisatie;
-Ervaring met het implementeren van ITIL processen;
-Kennis van en ervaring in het toepassen van Enterprise Architectuur;
-Focus op business processen;
-Ervaring binnen het OV-domein;
-Ervaring met beheer en onderhoud van railinfrastructuur

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
664
Startdatum:
2017-03-06
Verwachte einddatum
2017-06-01
Aantal uur per week:
24
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-02-20
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-02-14 12:48:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden