Senior BI Specialist

Functie omschrijving

Eindhoven barst van de energie, van werklust en van denkkracht. En van plezier. De stad verandert voortdurend. Wat niet verandert, is onze focus. Steevast is ons vizier gericht op de toekomst. De combinatie van kennis, techniek en design maakt Eindhoven bijzonder. Verbeelding, creativiteit en daadkracht gaan hier hand in hand. Daar plukken we de vruchten van. De gemeentelijke organisatie draagt daaraan bij. Door ruimte te bieden, samenwerken te stimuleren en door mensen en partijen te verbinden. Daar draait het om.

Gemeente Eindhoven is de dienstverlening aan haar inwoners aan het verbeteren. We werken nog klant- en resultaatgerichter en er komt meer ruimte voor samenwerking en innovatie. Om deze beweging te versnellen, is intern meer verbinding nodig en is het noodzakelijk dat wij onze automatisering beter inzetten. We werken sinds kort volgens de scrum-methode. Bij Scrum wordt er gewerkt in korte Sprints van maximaal vier weken. Iedere Sprint wordt een werkend product opgeleverd. In de scrumteams werken onder meer automatisering, proceseigenaren en business intelligence-specialisten nauw samen. Voor het scrumteam Sturingsinformatie zoekt de gemeente Eindhoven een BI-specialist voor de management informatie van stichting WIJeindhoven.

WIJeindhoven
“Geef iemand een vis en hij heeft vanavond te eten. Leer hem vissen en hij heeft iedere avond te eten.”
Een betere manier om de verandering die met WIJeindhoven wordt nagestreefd te beschrijven is er niet. WIJeindhoven is dè manier waarop we in de stad met elkaar willen omgaan. Mensen kunnen heel veel zelf en willen controle houden over hun eigen leven. Ook als ze (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben.

Functie eisen

De functie
Ben jij iemand die denkt in oplossingen? Is klantgerichtheid je tweede natuur? Bereik jij je doelen alleen met samenwerken? Werk je proactief en ben je zelfsturend? Ben je sterk in analyseren en coördineren? Dan ben jij wellicht de senior business intelligence-specialist die we zoeken!

Je kunt je goed inleven in de eindgebruikers, geeft hen aanwijzingen en bent sterk in het analyseren van knelpunten om die vervolgens op te lossen. Je werkt nauw samen in het scrumteam en met andere functioneel en technisch beheerders. Het scrumteam Sturingsinformatie levert de komende tijd diverse producten op, te weten een normenkader, dashboard, minimale verplichte dataregistratie en een datawarehouse. Binnen dit scrumteam ben jij verantwoordelijk voor de vragen over stuurinformatie van WIJeindhoven en de integratie hiervan in de bestaande omgeving.

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde Informatica HBO-opleiding (Bedrijfskundige Informatica, Functioneel beheer, etc.). Kennis van databases en query- en rapportagetools (SQL en PLSQL) is volledig aanwezig. Oracle 11 en Cognos kennen geen geheimen voor je en vanzelfsprekend ben je bekend met datawarehouse principes. Je bent een kei in je vak, werkt zelfstandig maar je bent ook soepel in de samenwerking. Collegialiteit staat bij jou voorop! Kennis van applicaties die gebruikt worden binnen het Sociaal Domein is een pré. Je hebt uitgebreide kennis en ervaring met het analyseren van de vraag en kunt deze omzetten naar een functionele en technische specificatie. Je bent een ervaren coördinator die de schakel vervult tussen de klant en je directe collega-beheerders.

 

Extra informatie

Standplaats

Eindhoven
Aanvraagnummer
413
Startdatum:
2016-10-17
Verwachte einddatum
2016-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-10-11
Contactpersoon Quest4:
Jacqueline Slaap

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jacqueline Slaap Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-10-10 09:25:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden