BI specialist Tester | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor BI specialist Tester is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1585
Startdatum:
18-12-2023
Verwachte einddatum:
17-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
04-12-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving BI specialist Tester

Wij zijn voor de IND op zoek naar een BI Specialist Tester op basis van 36 uur per week. 

Als BI Tester ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van en adviseren over testen op onder andere het datawarehouse, rapportages en rekenregels. Zo stel je een master testplan op en alle testdeliverables en zorgt dat dit plan uitgevoerd wordt. Hierbij werk je samen met de bouwer, de informatieanalist en de functioneel beheerder. Je bedenkt en stelt fysieke/logische testgevallen en controlescripts op voor zowel handmatig als automatisch testen. Deze implementeer je en je voert hier de testen op uit. De testbevindingen deel je en je geeft adviezen over de risico’s en over de juistheid van hetgeen wat er getest is. Je ondersteunt de informatieanalist bij het uitvoeren van de acceptatietesten met eindgebruikers van het datawarehouse. Hierbij fungeer je als intermediair tussen de analisten en de collega’s verantwoordelijk voor software ontwikkeling.

Achtergrond opdracht:
Als BI Tester heb je basis kennis van TMAP en TMAP next. Je begrijpt de ‘business’ van de IND. Je bent intermediair tussen analisten en software ontwikkeling. Je bent een teamspeler die in staat is om zeer goed samen te werken met de bouwer, informatieanalist en functioneel beheerder. Ook ondersteun je de informatie analist bij het uitvoeren van de acceptatietesten met eindgebruikers van het datawarehouse. Je bent hebt oog voor de techniek, bent kritisch en weet grondig te testen, waarmee de kwaliteit van het product optimaal wordt. Je begrijpt de werking van Business Intelligence toepassingen, kent ETL en reporting tools. Ook heb je ervaring met performance tuning van DWH systemen.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND).

Eisen en wensen voor de functie BI specialist Tester

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal een HBO diploma;
 • Kandidaat heeft kennis en ervaring van testmethodiek TMap en/of ISTQB;
 • Kandidaat heeft werkervaring met SQL en/of automation tools;
 • Kandidaat heeft ervaring met gemoduleerd testen en kan dit inrichten;
 • Kandidaat heeft minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met test automatisering bij datawarehouse projecten;
 • Kandidaat heeft minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met het analyseren en testen van bedrijfsprocessen.

Wensen:

 • Competenties: Stressbestendigheid; Communicatief vaardig om met stakeholders resultaten te bespreken; Je kunt zelfstandig en pro-actief werken. Je kunt werken in teamverband en hebt projectmanagementvaardigheden. Out of the box denken. Denken in oplossingen, niet in problemen;
 • Ervaring met BI toepassingen zoals datawarehouseing;
 • Ervaring met Agile werkwijzen waaronder SCRUM;
 • Kennis en ervaring met het analyseren van complexe dataprocessen;
 • Kennis en ervaring met Fitnesse Framework en/of Selenium; Kennis en ervaring van Java is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaatsen: Utrecht en Den Bosch. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-30 08:29:35

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden