Beleidsadviseur Risicomanagement | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0701
Startdatum:
27-06-2022
Verwachte einddatum:
26-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-06-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor CIO Rijk onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties op zoek naar een Beleidsadviseur Risicomanagement op basis van 16 uur per week. 

Opdrachtgever:
CIO Rijk bevordert de continuïteit, kwaliteit, effectiviteit én efficiëntie van de digitalisering van de Rijksoverheid. Dit doen wij door te zorgen dat alle (rijks-)ambtenaren altijd en overal veilig kunnen (samen)werken. We bevorderen informatiebeveiliging en privacy en staan aan de lat om ‘I in het hart te brengen’. Bij zowel beleid als uitvoering, toezicht als handhaving en in de bedrijfsvoering.

CIO Rijk is een organisatie met drie afdelingen Informatiebeveiliging en Privacy, I-stelsel en Vakmanschap en ICT-diensten en voorzieningen. Je komt te werken bij de afdeling Informatiebeveiliging en Privacy. Elke burger en ambtenaar moet erop kunnen vertrouwen dat de Rijksoverheid (persoons)gegevens rechtmatig, veilig en op een transparante wijze verwerkt én beschikbaar stelt is als het nodig is. De afdeling Informatiebeveiliging en Privacy draagt hieraan bij. 

Informatiebeveiliging en Privacy (IBenP) bestaat uit twee teams: het team informatiebeveiliging en het PAR-team. Je komt te werken in het Team Informatiebeveiliging. Het team informatiebeveiliging heeft een aantal rijksbrede taken op het gebied van informatiebeveiliging. 

Deze zijn beschreven in het Besluit CIO-stelsel Rijk 2021. De taken bestaan uit het rijksbreed monitoren van de stand van zaken op het gebied van informatiebeveiliging, het geven van adviezen, het opstellen van kaders en best practices en coördinatie bij crises. Hierbij werkt het team nauw samen met allerlei stakeholders binnen de rijksoverheid.

Om de taken van het Besluit CIO-stelsel goed te kunnen uitvoeren moet CIO Rijk meer risicogebaseerd sturen op informatiebeveiliging. Risicogebaseerd werken is het omgaan met risico’s, kansen en onzekerheden. Gedrag, kennis en het creëren van draagvlak en risicobewustzijn binnen de rijksoverheid is hiervoor essentieel. Er is inzicht nodig in de digitale dreigingen en de belangen die daardoor kunnen worden aangetast.

De Rijksoverheid is een dynamische en complexe omgeving en zo ook de vraagstukken hoe om te gaan met sturing op informatiebeveiliging. Risicomanagement draagt zorg voor het op gestructureerde wijze identificeren en beheersen van informatiebeveiligingsrisico’s zodanig dat de risico’s in lijn zijn met de risicobereidheid en het risicoraamwerk van de organisatie. Er moeten een aantal rijksbrede afspraken worden gemaakt voor het monitoren, adviseren, begeleiden, toetsen, analyseren en rapporteren van zaken die verband houden met het managen van risico’s. 

Als beleidsadviseur risicomanagement ondersteun je CISO Rijk bij de ontwikkeling van een visie op risicogebaseerd sturen op informatiebeveiliging op rijksbreed niveau. Je maakt een plan hoe de rijksoverheid risicogebaseerd kan sturen op informatiebeveiliging en hoe de rijksdiensten op generieke wijze op strategisch niveau kunnen omgaan met onzekerheden, risico’s en kansen. Daarbij stel je vanuit de tweede lijn beleid op voor rijksbrede sturing op risico’s waarmee de departementen worden ondersteund bij de inrichting van risicogebaseerd sturen op informatiebeveiliging.

De opdracht dient uitgevoerd te worden onder de aansturing van CISO Rijk, onderdeel van de afdeling CIO Rijk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau;
  • Kandidaat beschikt over aantoonbare kennis van risicomanagement programma’s;
  • Kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met consultancy op het gebied van risicomanagement, in combinatie met informatiebeveiliging.

Wensen:

  • Mate waarin de kandidaat bekend is met zowel uitvoerend als bestuurlijk niveau bij het aansturende ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, en het ministerie van Justitie & Veiligheid;
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het ontwikkelen en inrichten van rijksbrede of landelijke dienstverlening op het gebied van cyber security;
  • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek);
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-13 05:55:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden