Bedrijfsjurist | Amstelveen

Sorry, deze opdracht voor Bedrijfsjurist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amstelveen
Aanvraagnummer:
A2024-973
Startdatum:
17-06-2024
Verwachte einddatum:
17-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
05-06-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Bedrijfsjurist

Drie redenen waarom dit jouw opdracht is

 • Je denkt en werkt graag mee aan het goed verlopen van aanbestedingstrajecten. Daarnaast vind je het leuk als er nog processen te ontwikkelen zijn en samenwerking te verbeteren is
 •   Je bent communicatief en schriftelijk sterk, weet wat er speelt in de organisatie en je weet wanneer je iets moet escaleren naar het volgende niveau
 • Werken bij een organisatie met een groot maatschappelijk belang spreekt je aan. De SVB zorgt voor bestaanszekerheid van miljoenen mensen!

Jij doet het

Als ervaren Bedrijfsjurist ben je bekend met de inkoopprocessen van een aanbestedende dienst. Je bent op de hoogte van de Aanbestedingswet en aanverwante wet- en regelgeving. Je hebt ervaring met het begeleiden en adviseren van Europese Aanbestedingen en je kent ook de finesses van het contractenrecht. Daarom ben je in staat om zelfstandig aanbestedingen -juridisch- tot een succes te maken, met name waar het gaat om IT-aanbestedingen. Voor ons team Bedrijfsrecht zijn wij op zoek naar een professional die:

 • Makkelijk schakelt tussen de verschillende werkzaamheden en rechtsgebieden en snel kan anticiperen op uiteenlopende situaties.
 • Zaken tijdig signaleert, proactief handelt en waar nodig ingrijpt of bijstuurt.
 • Zijn/haar interne netwerk weet op te bouwen en te onderhouden.
 • Goed kan communiceren en draagvlak kan creëren binnen onze organisatie.
 • Collegiaal is en graag samenwerkt met andere collega’s.
 • De persoon in kwestie moet goed kunnen samenwerken met verschillende disciplines en ook beschikken over politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Als Bedrijfsjurist ben je bij de SVB de trusted advisor. In die rol adviseer en ondersteun je de Raad van Bestuur, directie, management en de afdeling Inkoop bij juridische vraagstukken op voorkomende rechtsgebieden, waaronder aanbestedingsrecht, contractenrecht, privacyrecht en IT-recht.

Jouw werkomgeving

Van kinderbijslag tot AOW-pensioen: wij betalen namens de overheid de volksverzekeringen uit. Elk jaar gaat het om 60 miljard euro die we overmaken aan zo’n 5,7 miljoen klanten. Op tijd, eerlijk en efficiënt.

Vanaf 11 locaties maken we ons sterk voor de beste dienstverlening aan onze klanten. Dit doen we met zo’n 4.000 betrokken en kundige collega’s. De teams vullen elkaar aan en maken zo samen het verschil. Een baan bij de SVB biedt kansen voor denkers en doeners met initiatief.

De afdeling Aanbestedingen en Beroep & Advisering richt zich op de (juridisch) strategische en organieke aspecten van de SVB, ook in relatie met de samenwerking met andere organisaties. Het belang van de organisatie is het vertrekpunt, waarbij het recht een hulpmiddel is om de organisatie de doelstellingen te laten bereiken die het zich heeft gesteld. Een organisatie die juridisch in control is, zorgt ervoor dat de belangen van medewerkers en klanten goed geborgd zijn als het gaat om hun rechten, maar ook dat de organisatie juridisch niet in de problemen komt. In deze afdeling zijn daarom de taken met betrekking tot het aanbestedingsrechtelijk, IT-recht, en de algemene juridische bedrijfsvoering geclusterd.

Jouw werkplek is in Amstelveen, dicht bij het busstation en centrum.

Thuis werken of op kantoor? Bij de SVB noemen we dit ‘Bewust Werken’. Dit gaat verder dan alleen een afweging maken tussen werken op kantoor of thuis (hybride). Met Bewust Werken maak je in overleg met je team en leidinggevende een professionele en bewuste afweging over hoe, waar, wanneer, met wie en met welke middelen jij jouw resultaten optimaal kunt behalen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Hierin staat niet alleen het klantbelang voorop maar worden ook de belangen van onze organisatie, de teams en de medewerkers meegewogen. Er is geen dicht getimmerd plan, maar we willen Bewust Werken realiseren door te experimenteren en te leren.

Eisen en wensen voor de functie Bedrijfsjurist

Harde eisen:

 • We zijn op zoek naar een ervaren bedrijfsjurist die zelfstandig (Europese) aanbestedingen kan begeleiden, contracten kan opstellen en beoordelen en die bekend is met de rechtspraktijk bij een overheidsorgaan;
 • Kennis van IT-recht is een pre omdat de SVB veel IT-aanbestedingen heeft;
 • Een afgeronde academische opleiding Rechten hebt, bij voorkeur met de specialisatie civiel recht;
 • Actuele kennis hebt van het aanbestedingsrecht en beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring op dat gebied;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als aanbestedingsjurist binnen publieke organisaties’
 • Kennis van of affiniteit hebt met privacyrecht, contractrecht/of IT recht;
 • Ervaring hebt met stakeholder management.;
 • Wil samenwerken in een zelf organiserend team en als individu een bijdrage leveren aan het succes van het team.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-31 14:36:57

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden