Senior Bedrijfsjurist

Functie omschrijving

De afdeling juridische zaken bestaat uit een hoofd juridische zaken die fungeert als meewerkend voorman, twee bedrijfsjuristen en een secretaresse.  De afdeling juridische zaken adviseert directie, management en de business gevraagd en ongevraagd op alle voorkomende rechtsgebieden, met uitzondering van het arbeids- en medezeggenschapsrecht. Daarbij ligt een belangrijke focus op het algemeen verbintenissen- en contractenrecht, het privacyrecht en het aanbestedingsrecht. Wij zoeken op zeer korte termijn een (interim)bedrijfsjurist.

Als (interim)bedrijfsjurist van GVB werk je zelfstandig en heb je een gevarieerd takenpakket. Je werkzaamheden lopen uiteen van het adviseren over allerlei complexe maar soms ook eenvoudige(r) juridische vraagstukken waar het management en collega’s uit de business in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen. Daarnaast vervul je een belangrijke rol bij de totstandkoming van uiteenlopende, meer of minder grote (samenwerkings) contracten en vertegenwoordig je GVB  in voorkomende gevallen in (gerechtelijke) procedures waarbij je – samen met de betrokken advocaat en interne collega’s – zorgt voor de voorbereiding en begeleiding van de hele rechtsgang. Dit alles betekent dat je als (interim)bedrijfsjurist nauw samenwerkt met en als sparring partner fungeert voor veel verschillende bedrijfsonderdelen, afdelingen en collega’s (denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsonderdelen HR en Commercie en de afdeling inkoop).

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een generalist met een “hands on” mentaliteit en een sterk analytisch vermogen. Je bent in staat om complexe dossiers en vraagstukken snel te doorgronden en weet hoofd- en bijzaken daarin goed van elkaar te scheiden. Toepasselijke wet- en regelgeving maak je je – als je hiermee nog niet bekend bent – snel eigen. Je bent in staat juridische (complexe) vraagstukken om te zetten in heldere en niet voor meerdere uitleg vatbare adviezen waar betrokken collega’s in de praktijk (direct) mee aan de slag kunnen. Je schakelt snel en gemakkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Je bent niet bang om een standpunt in te nemen en te uiten maar bent je wel steeds bewust van je rol en plek in de organisatie. Je weet met andere woorden de grens tussen advisering en besluitvorming – voor jezelf en naar je collega’s toe – goed te bewaken. Meer in het algemeen heb je een goed gevoel voor bestuurlijke en organisatorische verhoudingen.
 
Je hebt een afgeronde studie Nederlands recht en beschikt over minimaal zes jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare juridische functie. Je beschikt over een meer dan gemiddelde kennis van het privacy- en algemeen verbintenissen- en contractenrecht. Kennis van het aanbestedingsrecht is een pre maar geen vereiste om voor deze opdracht in aanmerking te komen.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
609
Startdatum:
2017-01-16
Verwachte einddatum
2017-04-01
Aantal uur per week:
32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-01-09
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-01-06 15:24:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden