AVG-specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor AVG-specialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-563
Startdatum:
22-04-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving AVG-specialist

Opdrachtomschrijving

De Hoofd Directie Personeel en Organisatie (HDPO) zoekt een AVG Specialist met aantoonbare ervaring met toepassing van de AVG. HDPO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het personeelsbeleid van de BZ-organisatie in de breedste zin van het woord. HDPO ontwikkelt zich naar een relevante HR-business partner, die op basis van data-analyse en multidisciplinaire samenwerking binnen de directie, de lijn ondersteunt met informatie en advies.

In lijn daarmee heeft HDPO besloten het verwerkingsregister aan te laten sluiten op de procesarchitectuur. Hierdoor is de opdracht ontstaan om voor alle HR-processen AVG risico analyses uit te voeren, om ze vervolgens te kunnen clusteren in het verwerkingenregister. Voor een aantal processen is de analyse uitgevoerd en de AVG Specialist zal voor de resterende processen risico analyses uitvoeren, uitwerken in rapporten (DPIA’s) en de risico’s en maatregelen in het maatregelenplan van de directie vermelden. De AVG specialist werkt vanuit de afdeling HDPO-IHR Analytics, in samenwerking met de Procesadviseur en de AVG Coördinatoren van HDPO, en de Privacy adviseurs vanuit IDI-Security Center.

Taken:
– Risico analyses uitvoeren in samenwerking met proceseigenaar en IDI Security Center
– DPIA’s opstellen en formele vaststelling in afstemming met AVG Coördinatoren en IDI Security Center conform risico management beleid
– Maatregelenplan van de directie HDPO actualiseren

Achtergrond

HDPO is verantwoordelijk voor het adviseren over en het ontwikkelen en uitvoeren van het personeelsbeleid voor de inzet van getalenteerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. HDPO ondersteunt en adviseert leidinggevenden bij het uitvoeren van hun HR-verantwoordelijkheden en medewerkers bij het inrichten van hun eigen loopbaan, Daarnaast ontwikkelt beleid en kaderstelling op het gebied van het HR, waarbij het personeelsbeleid van BZ maximaal ondersteunend is aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. HDPO maakt onderdeel uit van de PSG-sector die zich als geheel voor een aantal grote uitdagingen geplaatst ziet. De bedrijfsvoering maakt een kwaliteitsslag naar een meer klantgerichte dienstverlening, sneller, slimmer en beter werken, meer transparantie, professioneler en zakelijker. IHRA (Informatievoorziening HR en Analytics) is een relatief nieuw en multidisciplinair team. Het team IHRA maakt onderdeel uit van de afdeling Informatiemanagement en Control. Binnen IHRA maak je deel uit van een team van een achttal medewerkers werkzaam op het gebied van procesbeheer, informatiemanagement en HR analytics.

Organisatie

Algemeen:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.

Directieonderdeel: De Hoofddirectie Personeel en Organisatie (HDPO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het personeels- en organisatiebeleid van BZ. Met het personeelsbeleid ondersteunen we de organisatiedoelen en -ambities. Onze missie is: een inclusief, lerend, veilig en richtinggevend BZ waar medewerkers trots zijn op hun organisatie, met plezier werken, op talenten worden ingezet en vakmanschap laten zien zodat BZ onmiskenbaar meerwaarde biedt en relevant is. Wat doet HDPO? De Hoofddirectie Personeel en Organisatie (HDPO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het personeels- en organisatiebeleid van BZ. We ondersteunen de organisatiedoelen en -ambities met het personeelsbeleid. Onze ambitie luidt: HDPO als professioneel partner. We ontwikkelen ons naar partner voor medewerkers, leidinggevenden en bestuur door ons te richten op de HR-kerntaken, te werken aan de uitkomsten van de evaluatie van het HR-beleid en door de ‘O’ van organisatie verder uit te werken. Dit doen wij actief, verbonden, deskundig en dienstverlenend.

Eisen en wensen voor de functie AVG-specialist

Harde-eisen

  • Aantoonbare kennis van de actuele wet- en regelgeving en ervaring met de toepassing AVG
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Sterke contactuele eigenschappen

Wensen

Competenties

  • Analyseren
  • Creativiteit
  • Netwerken
  • Omgevingsbewustzijn
  • Overtuigingskracht
  • Plannen en organiseren

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-15 08:14:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden