Architect Informatiebeveiliging | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0293
Startdatum:
14-03-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
04-03-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens op zoek naar een Architect Informatiebeveiliging op basis van 24 uur per week. 

BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Het ministerie draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat die met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven kan bereiken. ‘Samenleven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’ 

Rijksdienst voor Identiteitsgegevens:
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van de Nederlandse reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk niet alleen voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB maar ook en vooral voor de burger. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening. 

Programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS):
Ons huidige reisdocumentenstelsel voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Met het Programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel werkt RvIG aan het verbeteren van de kwaliteit, fraudebestendigheid en betrouwbaarheid van het reisdocumentenstelsel en sorteren we voor op toekomstige dienstverleningsconcepten voor burgers. In zeven projecten wordt samen met ketenpartners stapsgewijs gewerkt aan een nieuwe architectuur en efficiëntere processen.

Project RAAS-DOBbox:
Een van de projecten binnen het programma VRS betreft het project RAAS-DOBbox. Het gaat hierbij om:

Het realiseren van een lokale opslag van biometrische gegevens die relevant zijn in het reisdocumentenstelsel (gezichtsopname, handtekening, vingerafdrukken totdat deze bij beëindiging van een aanvraag worden vernietigd);  Het realiseren van een separaat domein waarbinnen die biometrische gegevens ten behoeve van de uitgevende instanties (gemeentes, Buitenlandse Zaken etc.) kunnen worden uitgewisseld en geanalyseerd;  Het realiseren van een technisch naadloze samenwerking met de andere IT-systemen die in het reisdocumentenstelsel gebruikt worden, waarvan een deel in ontwikkeling elders binnen het VRS-programma;  Het realiseren van privacy enhancing technieken en beveiliging om dit alles zo te doen dat: o toegang tot biometrische gegevens precies dan mogelijk is, als er een wettelijke aanleiding voor is; o ook een onverhoopt securityincident in de IT-infrastructuur van het reisdocumentenstelsel niet snel tot een datalek zal leiden.

Voor deze oplossing is er momenteel een concept projectstartarchitectuur beschikbaar (versie 0.9) waarin deze oplossing is beschreven en in services wordt uitgewerkt. 

Opdrachtomschrijving:
We zijn op zoek naar een architect informatiebeveiliging die de architectuur en het ontwerp van de RAAS-DOBbox ter hand kan nemen. Je bent verantwoordelijk voor het verfijnen van de projectstartarchitectuur en het nader uitwerken daarvan in een aantal ontwerpdocumenten. Bovendien heb je, in ondersteuning van de product owner, een belangrijke rol in de aansturing van de realisatie van de oplossing, waarbij meerdere bouwpartijen zijn betrokken. Aan de ene kant heb je een leidende rol in het ontwerp van de oplossing, aan de andere kant maak je deel uit van een groep van architecten en ontwerpers die binnen VRS actief zijn. Gegeven het onderwerp ben je bij uitstek bekend met de inzet van privacy enhancing en security technieken en neem je daarvoor het benodigde initiatief.

Als architect informatiebeveiliging ben je verantwoordelijk voor:

 • Het in samenwerking verfijnen van de huidige projectstartarchitectuur en het uitwerken daarvan in een reeks ontwerpproducten;
 • De begeleiding van de realisatie van de RAAS-DOBbox;
 • Het oplossen van issues en het op ordentelijke wijze analyseren daarvan en het besluitrijp maken;
 • Het afstemmen met de andere betrokken architecten, product owners, juristen, privacy officer en beleidsmedewerkers.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een academisch denk- en werkniveau, aangetoond via een afgeronde WO opleiding;
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring in de rol van (lead) architect;
 • Je hebt kennis van en ervaring met architectuurmethoden;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de inzet van architectuur, specifiek op het gebied van privacy en security;
 • Daarnaast heeft de kandidaat minimaal 1 jaar kennis van en ervaring met privacy enhancing technieken, pseudonimisering, voorkomen van directe en indirecte herleidbaarheid, ontwerp en inzet van cryptografie.

Wensen:

 • De mate waarin de aangeboden kandidaat de verbinding kan maken tussen de verschillende aspecten die de vormgeving van de oplossing bepalen: politiek, juridische zaken, businessprocessen en IT;
 • De mate waarin de kandidaat een teamspeler is die ook zelfstandig kan werken, is klantgericht (meedenken met de klant) en werkt constructief samen met anderen, weet te overtuigen, is flexibel en pragmatisch, heeft een sterk analytisch vermogen, is proactief en servicegericht, is communicatief en heeft goede interviewvaardigheden, werkt zorgvuldig en heeft oog voor detail en is in staat om via o.a. tekst of visuele plaat helder te communiceren;
 • De mate waarin de aangeboden kandidaat kennis heeft van het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-03-02 15:29:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden