Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1368
Startdatum:
16-01-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 90.00


Sluitingsdatum aanvraag:
21-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Architect

Wij zijn namens Logius op zoek naar een Architect op basis van 36 uur.

Als Senior Architect met kennis van private- en publiccloud, infrastructuur platform en de HAVEN standaard help je ons bij introductie, inrichting en omgaan met nieuwe moderne technieken en werkwijzen rondom platform technieken. Daarnaast help je bij de transformatie van applicaties van traditionele applicatie middleware naar moderne container en pipeline technieken. Logius ontwikkelt en beheert een private cloud, gebasseerd op K8s icm Rancher. Op dit platform worden Cloud Native diensten beheerd en continue doorontwikkelt.

Je werkt in de ART P&C direct naast de System Architect van de ART. Hierbij ondersteun je de SA met uitwerken van visie en de architectural runway. En help je de teams met de doorvertaling van die visie en architectural runway. Ook help je met het verbinden van de ontwikkelaars en beheerders en ontwikkelt architectuurprincipes en standaarden. Je werkt actief mee aan het verbeteren van onze tooling (denk aan tooling op het gebied van cicd, logging&monitoring, security, data, etc.) en de werking van het cloud platform binnen de gehele architectuur. En ook help je mee met het inplementeren van de HAVEN standaard binnen het platform. Op deze manier draag je bij aan het verder uitwerken en concretiseren van de platformarchitectuur van Logius, die de basis is voor veel generieke dienstverlening van de overheid.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Analyseren van de (technische) veranderbehoefte rondom het infrastructuurplatform, in overleg met andere Logius-onderdelen;
 • Afstemming zoeken tussen ontwikkelaars, beheerders en platform dienstverlening;
 • Uitdragen van kennis over nieuwe platformtechnieken en bijbehorende werkwijze aan collega’s;
 • Verbinding aanbrengen tussen oude infrastructuur en nieuw platform;
 • Opstellen van visie en architectural runway;
 • Transformaties strategieën en roadmaps helpen opstellen;
 • Implementeren van de HAVEN-standaard;
 • Verbinden met de DevOps Scrum Teams die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de Private en Public Cloud.

Achtergrond:
Logius zorgt voor producten en diensten voor de digitale overheid. We bieden ICT-oplossingen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Zo helpen we overheid, bedrijven en burgers om snel, eenvoudig en veilig met elkaar te communiceren. Logius werkt aan de introductie in ingebruikname van nieuwe platform technieken (PAAS) die de basis gaat vormen voor haar voorzieningen, zoals Digid (Machtigen) en MijnOverheid. In de ART die nu bezig is met het gebruik van deze nieuwe platform technieken ten behoeve van ontwikkeling en beheer is behoefte aan een tijdelijke uitbreiding met een specialist met ervaring op moderne platformtechnieken (PAAS), kennis van HAVEN en agile werkwijzen.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Architect

Harde eisen:

 • TOGAF 9 of Archimate 3;
 • WO/HBO+ werk- en denkniveau (5 Jaar);
 • Ervaring met Cloud-omgevingen, specifiek containers en PaaS, kubernetes, git en andere open source PaaS tools (cncf.io.)(3 Jaar);
 • HAVEN standaard (2 Jaar);
 • Kennis en ervaring met Public én Private Cloud infrastructuren (3 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Denkt en draait mee op strategisch niveau; -In staat om complexe IT te doorgronden; -Organisatiesensitief; -Pro-actief; -Security awareness;
 • Kennis van -(het invoeren van) stelsels /standaarden op Cloud (dienstverlening); -IAM; -SAML; -OIDC; -PKI; -Encryptie;
 • Ervaring met CI/CD oplossingen (Gitlab, Harbour), HA maken van clouddiensten;
 • Ervaring met de architectuur van Cloud-oplossingen;
 • Ervaring met werken in een SAFe en/of agile/scrum omgeving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 27 december. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-20 10:03:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden