Architect A&M | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Architect A&M is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-478
Startdatum:
15-05-2023
Verwachte einddatum:
30-11-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 106,00


Sluitingsdatum aanvraag:
11-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Architect A&M

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Architect A.M op basis van 36 uur per week. 

Je vertaalt de behoefte van onze opdrachtgevers naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Je bent in staat om de architectuur van onze verschillende diensten te ontwerpen en/of door te ontwikkelen. Daarnaast beantwoord je ook de verschillende migratie-vraagstukken die spelen.

Je helpt met het ontwerpen, realiseren en beheren van voorzieningen tbv het stelsel Toegang. Kennis van security- en privacy-by-design concepten. webapplicaties, PKI, Encryptie, API’s, JSON en JWT is van groot belang. Kennis van HSM’s en protocollen zoals SAML en OIDC heeft een extra toegevoegde waarde.

Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied en helpt ons, met jouw conceptueel inzicht, om het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stakeholders en scrumteams en over onze agile release trains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Wat jou wordt voorgelegd of wat jij ontdekt toets je telkens aan de architectuur. Je bent bezig met het hoe van het ontwerp. Je vertaalt de behoefte van de klant naar een robuust ontwerp, van zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Een ontwerp wat morgen ook nog relevant en bruikbaar is. Je toetst niet alleen kaders, je maakt de kaders. Je bent bewaker van de ontwikkelingen en stuurt ons bij waar nodig.

Met jouw opstelling neem je het opdrachtgeverschap op je. Je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk je punt overbrengen. Je werkt in onze SAFe methodiek met meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de verbinding tussen de Logius architecten. In scrum-events draai je mee en geef je gevraagd en ongevraagd advies over de richting. Je schakelt comfortabel op meerdere niveaus met je collega’s en kunt goed bijsturen. Hierbij aarzel je niet om de leiding te nemen over zo’n bijeenkomst.

Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied, maar vooral met jouw conceptueel inzicht in de business-, informatie- en IT-architectuur help je ons het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stakeholders en scrum-teams en over onze agilereleasetrains heen. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Als Logius architect zorg jij voor samenhang en toekomstbestendigheid. Je werkt aan het fundament van de digitale rijksoverheid en hiervoor bewaak je de kaders of zet je ze zelfs op. In het complexe veld van stakeholders, beheer & continuïteit en onze leveranciers voel jij je thuis en sta jij voor de principes van onze architectuur. Voortdurend balancerend tussen continuïteit en vernieuwing.

Achtergrond Opdracht:
Wij zoeken een architect voor de Agile Release Train van DigiD. Jaarlijks wordt er meer dan 557 miljoen keer ingelogd met DigiD. De beschikbaarheid is minimaal 99%. De impact van je werk is dus hoog. Wil jij als architect de digitale dienstverlening van Nederland continu verbeteren en werken met de modernste technieken? Kom dan bij ons werken!

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Architect A&M

Harde eisen:

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Hbo/WO werk- en denkniveau ( 5 jr);
  • Relevante ervaring als leidinggevend architect in een (SAFe) agile omgeving ( 5 jr);
  • Kennis van TOGAF, Archimate en NORA ( 5 jr).

Wensen:

  • Nadruk ligt nu op leiderschap, pro-actief zijn. Dat is mooi meegenomen, wat ik vooral zoek is iemand die bereid is nieuwe dingen te leren, op te pakken en uit te zoeken, zich te verdiepen. Als een technische vernieuwing nog volledig onbekend is binnen de organisatie, maar het lijkt wel iets te kunnen gaan brengen (denk fully homomorphic encryption, quantum computers, nieuwe HSM’s, nieuwe alternatieven voor PKI) dan verdiept deze persoon zich er in en vertaalt het naar mogelijkheden voor onze trein;
  • Kennis van de diensten en producten van Logius is een pré;
  • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze;
  • Certificering als Open CA, The Open Group Certified Architect;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 17, 18 en 20 april. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-06 11:28:04

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden