Senior Applicatiespecialist SQL DBA

Functie omschrijving

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Team Ontwikkeling Webapplicaties is zelfstandig en collegiaal team dat het applicatiebeheer (conform ASL) van ruim 60 websites en een aantal maatwerkapplicaties verzorgt binnen de Rijksoverheid. Het beheer over databases is tevens bij dit team belegd.

Als MSSQL Server DBA ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig installeren, testen en gezamenlijk beheren van de databases en omgevingen en kan inzet worden geboden bij projecten. Je documenteert de werkzaamheden, stelt installatiehandleidingen op, schrijft werkinstructies en houdt de status actief bij in de daar voor bedoelde systemen. Je kan, samen met de klant, een onderliggend SQL-omgeving behorende bij een applicatie, ontwerpen. Je werkt samen en communiceert met andere teams binnen de organisatie. Je hebt een proactieve houding.

Als team werken we conform processen en procedures op eenzelfde manier samen. Het kunnen werken in een politiek gevoelige en hoog beveiligde omgeving is hier onderdeel van.

Tot de kerntaken behoren het signaleren, oppakken en oplossen van verstoringen, incidenten en foutmeldingen, alsmede het onderhoud van de databases, door middel van het gestructureerd uitvoeren van werkzaamheden en het verstrekken van een heldere communicatie hieromtrent. Met de verschillende disciplines werk je mee aan het opstellen van impactanalyses ten behoeve van de wensen van de klant of reguliere changes

Functie eisen

– HBO Technische Informatica

– min 5 jaar ervaring al s SQL DBA

– MCSE gecertificeerd Microsoft SQL Server

– ITIL gecertificeerd

– Kennis van en met Changemanagement

– Kennis van en met Incidentmanagement

– Resultaatgericht

– Flexibel

– Klantgericht

Wensen:

– PRINCE 2 gecertificeerd

– Ervaring met werken in een politiek gevoelige omgeving

– Affiniteit met netwerken

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
547
Startdatum:
2017-01-01
Verwachte einddatum
2017-07-01
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-12-02
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-11-29 12:05:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden