Applicatie Security Beheerder | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Applicatie Security Beheerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1167
Startdatum:
07-09-2023
Verwachte einddatum:
06-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Applicatie Security Beheerder

Wij zijn namens het IND op zoek naar een Applicatie Security Beheerder op basis van 36 uur.

In jouw rol als Applicatie Security Beheerder in het team technisch beheer ICS(Integratie en Content Services) ben jij de technisch applicatie security specialist op het gebied van het ICT landschap van de IND. Als Applicatie Security Beheerder fungeer je als de brug tussen het team Informatiebeveiliging en Technisch Beheer ICS team. Je focus ligt op het analyseren van technische informatiebeveiligingsonderwerpen en het doorvoeren van verbeteringen die gevoed worden vanuit het team Informatiebeveiliging en team ICS. Individueel en samen met je collega beheerders bekijk en beoordeel je hoe de security verbeteringen toegepast, beoordeel je de impact/gevolgen hiervan en implementeer je deze vervolgens. Het ICS team bestaat uit 8 specialisten die de applicaties beheren. Voornaamste werkzaamheden voor deze rol is dat de applicaties gecontroleerd worden voorzien worden van patches en updates en dat de applicaties veilig geconfigureerd zijn. De teams en ons management kenmerken zich door een prettige, informele no-nonsense-sfeer. We hechten erg aan betrouwbaarheid en professionaliteit en geven daarnaast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Als Applicatie Security Beheerder voer je de volgende werkzaamheden uit en/of heb je kennis van de volgende zaken:

 • Basis kennis en ervaring Linux en Windows besturingsystemen;
 • Kennis en ervaring met Java applicaties (Open JDK, SE, JRE);
 • Kennis en ervaring met IIS, Apache, Tomcat, Weblogic en Fusion Middleware;
 • Analyseren en doorvoeren van wijzigingen binnen de infrastructuur waarin de focus op informatiebeveiliging ligt;
 • Participatie aan technische projecten;
 • Hybride werken. Flexibiltieit in het werken thuis en op kantoor. Enkele dagen per week aanwezig op kantoor is wel een vereiste.

Achtergrond:
De Applicatie Security Beheerder is onderdeel van een team van ca. 8 medewerkers belast met het technisch beheer van de applicaties van de IND. De werkzaamheden van het team bestaan uit de 2e en 3e lijns ondersteuning ten behoeve van de door de IND zelf beheerde alswel door derden beheerde applicaties en technische infrastructuur.De applicatie security beheerder levert bijdragen aan de integriteit en beveiliging ten behoeve van projecten en neemt deel in scrumteams en eventueel vakgroepen.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen. DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving.

Eisen en wensen voor de functie Applicatie Security Beheerder

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met het interpreteren van CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures) en applicatie kwetsbaarheden;
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met het patchen/updaten en veilig configureren van applicaties;
 • Kandidaat heeft ten minste 2 jaar werkervaring met Windows en/of Linux systemen;
 • Kandidaat heeft ten minste 2 jaar werkervaring met Oracle applicaties.

Wensen:

 • Kennis en/of werkervaring met Java applicaties en frameworks (OpenJDK, SE, SDK, JRE);
 • Kennis en/of werkervaring met Apache, Tomcat en IIS webservices;
 • Kennis en/of werkervaring met Oracle producten zoals Weblogic en Fusion Middleware;
 • Kennis en/of werkervaring met veilig configureren (hardenen) van applicaties volgens leveranciers best-practices of CIS benchmarks;
 • Ervaring binnen de overheid is een pre;
 • Heeft standplaats Den Haag;
 • Competenties: – Pragmatisch; – Samenwerken; – Communicatie; – Analytisch vermogen; – Stressbestendig; – Oplossingsgericht denken.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-16 07:48:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden