Senior Applicatie Analist werkplekmigratie | Den Haag / Zoetermeer

Functie omschrijving

SSC-ICT is op zoek naar een senior applicatie analist die in haar organisatie verantwoordelijk is voor het analyseren, structureren en administreren van het applicatie landschap binnen het project DWR Next. Hierbij moeten alle applicaties in kaart worden gebracht en bekeken met de functioneel verantwoordelijke, hoe deze applicatie het best terug moeten komen in de nieuwe generatie DWR Next omgeving. Het administreren, structuren en saneren van het applicatie portfolio is een wezenlijk onderdeel van de functie. De inhoudelijke beslissingen en adviezen moeten ook overgebracht en geaccepteerd worden door de betrokken personen waaronder beheerders, management en projectleiders.

SSC-ICT levert sinds 2009 voor meerdere ministeries de werkplekdienst Digitale Werkomgeving Rijk (DWR). Inmiddels betreft dit zo’n 35.000 werkomgevingen voor acht ministeries, werken we op ruim 50 locaties in Nederland en op 160 posten over de wereld. Gezien de snelle ontwikkelingen in de ICT is het nu tijd om deze dienst verder te ontwikkelen en hiermee onze service te verbeteren. Dit gebeurt onder de noemer ‘DWR Next’. DWR Next zal virtueel worden aangeboden. Hierbij staat de werkomgeving niet meer lokaal op de desktop, maar centraal in het rekencentrum. Dit maakt het mogelijk dat Rijksambtenaren op ieder apparaat, op iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip veilig kunnen werken. In de werkomgeving van het eigen ministerie en in samenwerking met andere rijkscollega’s en externe organisaties. Daarnaast is een virtuele werkplek ook beter en makkelijker te beveiligen. De ontwikkeling van DWR Next richt zich eerst op het moderniseren van reeds bekende functionaliteiten zoals Office. Deze functionaliteiten komen niet alleen beschikbaar op de werkomgeving, maar ook op mobiele devices, zoals de hybride laptop. Verder worden mobiele devices ontwikkeld met de functionaliteit om papierloos vergaderen te ondersteunen. Hiernaast zal ook het betalen naar gebruik en het self service aanvragen van diensten voor de werkplek worden ingericht. Vanaf eind 2016 kunnen de eerste ministeries in het verzorgingsgebied van SSC-ICT beschikken over DWR Next. Als eerste zal de eigen organisatie SSC-ICT gebruik gaan maken van DWR Next als ze is verhuisd naar het Beatrixpark. Hiernaast willen we ook DWR Next uitrollen op de Rijnstraat 8. Daarna volgen alle andere afnemers van SCC-ICT, huidige en toekomstige.

Het projectteam Binnen SSC-ICT wordt er naast de bestaande lijnorganisatie ook veel nieuwe ontwikkelingen opgepakt.

Functie eisen

  • Aantoonbare ervaring als Senior Applicatie Analist
  • Aantoonbare ervaring met werkplekmigratie projecten
  • Kennis van Changemanagement
  • Kennis van Projectmanagement

Aanvullende wensen

  • Kennis van applicatiepackaging
  • Kennis van Server Based Computing
  • Kennis van Windows 10 en Office 2016
  • Analytisch vermogen

Extra informatie

Standplaats

Den Haag / Zoetermeer
Aanvraagnummer
639
Startdatum:
2017-02-01
Verwachte einddatum
2017-07-30
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-01-26
Contactpersoon Quest4:
Patrick Gorter

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Patrick Gorter Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-01-24 09:26:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden