Senior Applicatie Analist | Den Haag, Zoetermeer

Functie omschrijving

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen

SSC-ICT levert sinds 2009 voor meerdere ministeries de werkplekdienst Digitale Werkomgeving Rijk (DWR). Inmiddels betreft dit zo’n 35.000 werkomgevingen voor acht ministeries, werken we op ruim 50 locaties in Nederland en op 160 posten over de wereld. Gezien de snelle ontwikkelingen in de ICT is het nu tijd om deze dienst verder te ontwikkelen en hiermee onze service te verbeteren. Dit gebeurt onder de noemer ‘DWR Next’. DWR Next zal virtueel worden aangeboden. Hierbij staat de werkomgeving niet meer lokaal op de desktop, maar centraal in het rekencentrum. Dit maakt het mogelijk dat Rijksambtenaren op ieder apparaat, op iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip veilig kunnen werken. In de werkomgeving van het eigen ministerie en in samenwerking met andere rijkscollega’s en externe organisaties. Daarnaast is een virtuele werkplek ook beter en makkelijker te beveiligen. De ontwikkeling van DWR Next richt zich eerst op het moderniseren van reeds bekende functionaliteiten zoals Office. Deze functionaliteiten komen niet alleen beschikbaar op de werkomgeving, maar ook op mobiele devices, zoals de hybride laptop. Verder worden mobiele devices ontwikkeld met de functionaliteit om papierloos vergaderen te ondersteunen. Hiernaast zal ook het betalen naar gebruik en het self service aanvragen van diensten voor de werkplek worden ingericht. Het projectteam Binnen SSC-ICT wordt er naast de bestaande lijnorganisatie ook veel nieuwe ontwikkelingen opgepakt binnen projecten. Een van deze grote projecten is DWR Next, dit project is onderverdeeld in vier deeltrajecten met elk hun eigen team aan specialisten. De teams zijn Architectuur, Ontwikkeling & Beheer, Testen en Implementaties. Hiernaast is er een staf die de projectmanager ondersteunt met functies als projectbeheerser en communicatieadviseur. De senior applicatie analist maakt deel uit van Implementaties van DWR Next.

Taken en resultaatgebieden SSC-ICT is op zoek naar een senior applicatie analist die in haar organisatie verantwoordelijk is voor het analyseren, structureren en administreren van het applicatie landschap binnen het project DWR Next. Hierbij moeten alle applicaties in kaart worden gebracht en bekeken met de functioneel verantwoordelijke, hoe deze applicatie het best terug moeten komen in de nieuwe generatie DWR Next omgeving. Het administreren, structuren en saneren van het applicatie portfolio is een wezenlijk onderdeel van de functie. De inhoudelijke beslissingen en adviezen moeten ook overgebracht en geaccepteerd worden door de betrokken personen waaronder beheerders, management en projectleiders. De senior applicatie analist is de spil tussen projectleiders, testers en packagers en draagt zorg voor kwalitatieve informatiestromen tussen deze partijen. De senior applicatie analist moet ten allen tijden inzicht kunnen geven in de status van applicaties.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Senior Applicatie Analist
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met werkplekmigratie projecten
 • Prince2 Foundation
 • Kennis van applicatiepackaging
 • Kennis van Server Based Computing
 • Kennis van Windows 10 en Office 2016
 • Zelfstartend en pro-actief
 • In staat samen te werken in teamverband
 • Analytisch vermogen
 • Kennis en ervaring met changemanagement
 • Kennis en ervaring in technisch complexe omgevingen

Extra informatie

Standplaats

Den Haag, Zoetermeer
Aanvraagnummer
1128
Startdatum:
2017-09-01
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-08-28
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Datum intakegesprekken: Vrijdag 1 september 2017

CV max 4 pagina’s en in het Nederlands

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-08-24 12:49:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden