Senior Algemeen Projectmanager IT | Utrecht

Functie omschrijving

Spir- draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca.12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn. 

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak en Rechtspraak gegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak onder gaat een grote vernieuwingslag. Debeweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externedienstverlening) o.a.Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primairproces) o.a.BPM&SOAsuite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HPopenview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.


Achtergrond opdracht:

De Projectmanager is in staat de verschillende belangen en belanghebbenden te onderkennen en mogelijke tegenstellingen om te zetten naar heldere beslispunten voor de verantwoordelijke bestuurders. De projectmanager organiseert de vertaalslag van business behoefte naar technische oplossingsrichting waarbij de (on)mogelijkheden in overeenstemming met geldende kwaliteitsrichtlijnen ter besluitvorming zijn voorgelegd aan de bestuurlijke gremia. In algemene zin begrijpt en beheerst de Projectmanager het speelveld, proces en de (nieuwste) technologie die van toepassing zijn op het project en staat daarmee garant voor de juiste inhoudelijke keuzes.


Werkzaamheden:

De Projectmanager is verantwoordelijk voor het realiseren van multidisciplinaire (Business)IT- projecten binnen het domein van de rechtspraak. De Projectmanager kan meerdere projecten managen (met verschillende budgetten en belangen).Het voorkomen en oplossen van problemen is een essentiële taak van de projectmanager. Indien er afgeweken wordt van eerder vastgestelde afspraken dan is er de taak en verantwoordelijkheid om het project te sturen op budget, kwaliteit en leveringstijden (zowel aan business als aan IT kant). Een projectmanager heeft een helicopterview, is op de hoogte van alle informatie over het project en is verantwoordelijk voor klant-, contract-, leveranciers- en teammanagement.

Functie eisen

  • Ervaring in applicatieve ontwikkeltrajecten, alsmede in infrastructurele trajecten.
  • Ervaring met risicomanagement (pré)
  • Ervaring met Stakeholdermanagement
  • Ervaring bij een overheidsinstantie
  • Ervaring bij de Rechtspraak (Pre)
  • Prince 2 Practioner

GEDRAGSKENMERKEN

  • Kan goed schakelen tussen IT-taal en de taal van de gebruiker
  • Sterke afstemmer (communicatief vaardig)
  • Pragmaticus Multi-inzetbaar

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
673
Startdatum:
2017-03-01
Verwachte einddatum
2017-07-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-02-20
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-02-16 16:48:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden